Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde patlıcan, biber ve domatesin pazara inmesiyle birlikte halkın vazgeçilmezi tava sezonu açıldı. Fırıncılar tava pişirilmesinden ücret almıyor. Artan talep karşısında zorlanan fırıncılar tepsilerden ekmek pişirmeye yer kalmamasından yakınıyor.

İlçenin bir çok fırınında öğle ve akşam saatlerinde tava yoğunlu yaşanmaya başlandı. Yaz aylarında patlıcan ve biberin ucuzlaması ile fırınlarda tava yoğunluğuna sebep oluyor. Vatandaşlar bu durumdan memnun kalırken fırıncı esnafı isyan ediyor.

Esmerçeyır Caddesinde fırın işletmecisi Kadir Koyunsever, yaz aylarında 40-50 dereceyi bulan ocak ateşi önünde ekmekten çok patlıcan, biber ve tavaları ücretsiz pişirmekten şikayetçi.
Fırıncı Bayram Koyunsever ise "Çok sayıda tava geliyor, ekmek pişirecek yerimiz kalmıyor. Birde vatandaşın sitemini işitiyoruz. Ocağa attığımız tavalardan dolayı ekmek çıkarmamız zorlaşıyor, bu yüzden bizde zorlanıyoruz. Günlük 100-150 tava geliyor. Bu da bizim kültürümüzdür ne yapalım bir de ücretsiz pişiriyoruz." dedi.

Fırına tavasını almaya gelen Cemil Yeşildağ, fırıncıların siteminde haklı olduğunu belirtip, "Tavayı seviyoruz ama fırıncıların yaşadıkları sıkıntıları görmüyoruz. Ben de tava yaptım getirdim, yalnız ocağın içini görünce bu kültüre son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İçeride şuan 30-35 tava var. Bayram usta 3-4 ekmekle çalışıyor. Buda ekmek sırasının uzamasına sebep oluyor." ifadelerini kullandı.