Siverek Belediyesi tarafından başlatılan ‘Her Mahalleye Taziye Evi’ projesi kapsamında Hayriye mahallesinde bulunan Cerrah Baba türbesi bahçesinde yapılacak taziye evi projesini tamamlayarak çalışmalara başladı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından projenin tamamlandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, mahalleye modern bir taziye evi yapacaklarını ifade etti.

Öncül yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’ın talimatıyla başlattığımız ‘Her Mahalleye Taziye Evi’ projesi kapsamında çalışmaya başladık. Proje ekibimiz tarafından modern bir çizim yapıldı. Aslında bu yapıyı sadece taziye evi olarak düşünmemek gerekiyor, ayrıca çeşitli sosyal ve kültürel etkinlilerde bu evlerde yapılabilecek. Yani hazırlanan projeler çok amaçlı olarak tasarlanmış. Önceliğimiz nüfus yoğunluğu ile birlikte ihtiyaç olan tüm mahallerimizde bu evlerden yapmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öncül, 125 metrekare taziye evi kullanım alanı, 45 metrekare yemek salonu, 25 metrekare ıslak mekân ve mutfak ile 120 metrekare iç avlu olacak şekilde yapılacağını belirtti.