Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde “ölüm kavşağı” olarak bilenen Siverek Devlet Hastanesi Kavşağı Meclis gündemine taşındı.
Yaşanan trafik kazalarında 12 hayatını kaybettiği ve bir çok kişinin yaralandığı kavşak için MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından soru önergesi verildi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis'e verilen soru önergesi şöyle;

1- 2012 yılından bugüne kadar Siverek Devlet Hastanesi kavşağında meydana gelen kaza sayısı ne kadardır? Bu kazaların sebepleri nelerdir?
2- 2012 yılından itibaren Siverek Devlet Hastanesi Kavşağında meydana gelen kazalarda ölen veya yaralanan vatandaşlarımızın sayısı ne kadardır?
3- 2012 yılından beri beklenen köprülü üst kavşağın yapılması yönünde herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır ve ne zaman hayata geçirilecektir?
4- Köprülü kavşak yapılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekmektedir. Meydana gelen kazalarda ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın hesabını kimler, nasıl verecektir?
5- Siverek Devlet Hastanesinin ters istikamette yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunu nasıl açıklarsınız?
6- Siverek halkının yaşadığı bu sıkıntıları gidermek adına yapmayı düşündüğünüz bir çalışma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?