Siverek Belediyesi tarafından ilçenin Hacıömer ve Esmerçayı mahalle muhtarlıklarına ‘Muhtar Evi’ kuruldu.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın seçim vaatleri arasında bulunan ‘her mahalleye bir muhtar evi’ projesi kapsamında çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Yılmaz’ın talimatı üzerine başlatılan muhtar evi çalışmaları sonucu ilk muhtar evleri Hacıömer ve Esmerçayı mahallelerinde kuruldu. Kurulan muhtar evlerinde, muhtar için çalışma alanı, mutfak ve lavabo olmak üzere tam donanımlı olduğu gözlendi. Modern bir yapı olarak dikkat çeken muhtar evinin, her türlü ihtiyacı düşünülerek hazırlanmış olarak tamamlandığı belirtildi.

Kurulum çalışmaları tamamlanan muhtar evlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Yılmaz’ı mahalle muhtarı ile mahalle sakinleri karşıladı. Muhtar evinde incelemelerde bulunarak mahalle sakinleriyle bir süre sohbet Yılmaz, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Mahalle muhtarlarının olumsuz şartlarda hizmet verdiğini belirten Başkan Resul Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Seçimler öncesinde vaatlerimizde birisi de her mahallemize bir muhtar evi yapacağız demiştik. İşte bugün bunun güzel bir örneğini görüyoruz, arkadaşlarımız işlemlerini tamamladılar, muhtarlarımızın hizmetine sundu. Mahalli artık muhtarımızı değişik yerlerde aramayacak, gelip burada muhtar evinde iş ve işlemlerini takip edebilecek. Mahalle muhtarımızda rahat bir ortamda çalışmış olacak muhtar evinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Hacıömer ile Esmercayı mahalle muhtarları, evlerin kurulmasından dolayı Belediye Başkanına teşekkür etti.