İslam dünyasından çok sayıda sivil toplum kuruluşu, ‘Uluslararası Yemen İnsani Yardım Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansta tüm İslam dünyasına bu kampanyaya destek olma çağrısında bulunuldu.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Uluslararası Camiler Konseyi, Dünya Müslüman Gençlik Birliği ve Yemen İnsani Yardım Birliği, Yemen’e yardım için Gorrion Hotel’de bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, Yemen halkının yanında olduklarını dile getirdi. Yemen’i vücudun en önemli parçalarından biri olarak gördüğünü belirten Muhyiddin Ali Karadaği, Yemen’in çektiği acılardan herkesin muztarip olduğunu söyledi. Kalbi iyi insanların bir araya gelmesi durumunda içinden çıkamayacakları kötülüğün olmadığının altını çizen Karadaği, “Bu büyük ve güzel tabloda Yemen kendini kurtaracaktır. Körfez Bölgesi’nde yaşayan tüm Müslüman halklar çok tehlikeli bir süreçten geçmekte. Bütün bölgeyi yakan bir ateşle karşı karşıyalar. Siyonist bir projenin mağdurular. Bu bölge bir araya gelmedikçe bu Siyonist hareketten kurtulması mümkün olmayacaktır. İyinin kazandığı an gelecektir. İyinin kazanması, zafer elde etmesi inşallah bizi birleşmeye götürecek ve bu birleşmeden zafer gelecektir. Bu birliği, bu bütünlüğü bir araya getirelim. Yaralı insanların yaralarını saralım.” dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Avukat Ali Kurt da 61 ülkeden 300’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek birliği oluşturduğunu anlattı. Aynı medeniyetin mensupları olarak Yemen’de sıkıntılarını paylaşmak için konferansta bir araya geldiklerini söyleyen Kurt, “Yemen’deki trajedi karşısında, onların yanında olmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada proje tabanlı sorunlar eşliğinde başta insani yardım ve önlem olmak üzere Yemen’in geleceğine katkı sağlamak için neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Tüm İslam dünyasını bu kampanyaya Yemenli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.