Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve ana caddeye sıçrayan taşlı sopalı kavga polisin müdahalesiyle son buldu. Kavga sırasında bazı öğrenciler yaralanırken, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştu.

İddialara göre, sınava giren öğrenciler arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavganın büyümesi üzerine dışardan gelen bir grup öğrenci, söz konusu kavgaya müdahil oldu. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı, kavga bir süre sonra kampüs dışına taşındı. Cemal Gürsel Caddesi Cebeci Kampüsü girişinde toplanan grupla, karşı kaldırımdaki grup birbirlerine taşla saldırdı. Arada kalan sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. Sürücülerin geri doğru kaçarak, taşlardan kurtulmaya çalıştığı görüldü.

Öğrenciler arasındaki taşlı sopalı kavga ise Çevik Kuvvet ekipleri gelene kadar devam etti. Kısa sürede bölgeye gelen polis, taraflar arasına girip, iki gruba da müdahalede bulundu. Okul içinden polise ve yolun karşısındaki gruba taş atmayı sürdüren öğrencilere, polis plastik mermi sıktı. Kampüs içindeki bazı öğrencilerin yüzlerini kapattığı görüldü. Yaşanan kavga dışardaki grubun kampüs önünden arka sokağa geçmesiyle yatıştı.

İhbar üzerine bölgeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA araçları sevk edildi. Kampüs ile iki grup arasında önlem alan polis, öğrencileri karşı karşıya getirmemeye çalıştı. Uzun süren görüşmelerin ardından dışarda bekleyen öğrenciler buradan uzaklaştırıldı. Kampüs kapısında bekleyen öğrencilerin de okula dönmesiyle polis ekipleri normale döndü.