Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, milletvekili adaylarına, sağlıkları konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Her seçim döneminde ciddi kalp krizleri ve sağlık problemleri ile karşı karşıya kalan adaylara seslenen Gümürdülü, "Adaylara, seçimi kazanmak için uğraşırken sağlıklarını kaybetmemelerini tavsiye ederim." dedi.

'Seçimi kazanmak için sağlığınızı kaybetmeyin' uyarısında bulunan Prof. Gümürdülü, özellikle seçim gezilerinin adayları tehdit eden en önemli unsur olduğunu söyledi. Hızlı ve hareketli döneme giren ve zor bir göreve soyunmuş milletvekili adaylarına başarılar dileyen Gümürdülü, “Adaylarımızın bu dönemde hızlı seçim temposu nedeniyle aksayan uyku, beslenme ve dinlenme düzenlerine dikkat etmelerinde büyük fayda var. Seçimi kazanmak için uğraşırken sağlıklarını kaybetmemelerini tavsiye ederim. Özellikle beslenme, hafif ve dengeli olmalıdır. Seçim gezileri esnasında kendilerine yapılacak ikramları yerken dikkatli olmalarında büyük yarar var. Çünkü mide hastalığın evi, perhiz tedavinin başıdır.” diye konuştu.

"SEÇİM GEZİSİNDE İKRAMLARI REDDETMEKTEN ÇEKİNMEYİN"

Bilhassa glisemik indeksi yüksek şeker, tatlı ve çikolata gibi gıdalardan uzak durulması ve bol sıvı alınmasını öneren Gümürdülü, “Teklif edilen her güzel yiyeceği reddetmekten çekinmeyin.” ifadelerini kullandı. Her seçim döneminde adaylar arasında kalp problemi yaşayan isimlerin olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, Adana’da da yaşanan benzeri sorunları hatırlatarak, şunları ifade etti:

"Bu stresli dönemde ülser ve kalp problemleri daha belirgin hale gelebilir. Mide şikayeti olanlar hiç olmazsa bu sürede mide ilacı kullansınlar. Günde ortalama en az 5-6 saat uyumaları fiziksel performanslarının düşmesini engelleyecektir. Fiziksel ve psikolojik sağlık bir bütündür ve bunun anahtarı da dengeli beslenme ve düzenli bir uykudan geçer. Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir."