Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, siyasetçi ve milletvekili çocuklarının dershanelere ilgisinin artığına dikkat çekti. Birçok ilde dershanelerin özel okula dönüştüğünü, dönüşemeyenlerin kapanmak üzere olduğunu hatırlatan Bahçe, "Dönüşemeyen dershaneleri siyasilerin ve milletvekillerinin ya da çocuklarının devşirdiklerini ve satın aldıklarını gördük, duyduk." dedi.

Genel Başkan Osman Bahçe, sendikalarının Kayseri şubesince Anneler Günü dolasıyla kadın öğretmenlere yönelik düzenlediği programa katıldı. Program öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bahçe, Türk milletinin, ön plana itilen dershanelerin dışında eğitimde yapılan düzenlemelerin bedelini 2 yıl sonra çok büyük olarak ödeyeceğini kaydetti.

SINAV ODAKLI EĞİTİMİ BİTİRELİM DERKEN OKULLARI DERSHANEYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Milli Eğitim Bakanı'nın bazı dershanelerin dönüşümüne destek verecekleri ya da vermeyecekleri yönündeki açıklamalarını hatırlatan Osman Bahçe, şunları söyledi: "Bu açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde en talihsizi olabilir. 'Milletin yarısını harcayacağım' dedi. Bu anayasal suçtur. Ayrımcılık yapılması suçtur. Kim dönüşecek kim dönüşmeyecek onu geçelim. Dönüşebilenlerle ilgili orada okula benzer bir eğitim verilmesi mümkün değil. Ne bahçe var ne sosyal donatı var. Ders programında sadeleştirme ile oralar dershane gibi olarak. Dershane formatında okulculuk yapılacak. Şu an özel okulların da dönüşüm için devlet okullarından ön kayıtlar yapılıyor. Okullar boşalacak. Boşalsın. Arz taleple dengeler bulur. Devlet okulları da diğer özel okullar da rekabet gücünü korumak için nitelikli eğitimden sınav odaklı eğitime doğru kaymak zorunda. Başka yolu yok. Sınav odaklı eğitimi bitirelim derken bütün eğitim kurumlarını dershaneye dönüştürmeyi başardı. Hükümetin yakından destekleri, bazı kesimlerin dershane çalışmaları var. Devletten alınan araziler var. Dershanelerden çıkan açığı kapatmak için farklı bir dershanecilik yapılıyor."

Genel Başkan Osman Bahçe, bazı siyasetçi ve milletvekili ile çocuklarının kapanabilecek, dönüşemeyecek dershaneleri devşirdiğini ve satın aldığını belirterek, "Bunu gördük ve duyduk. Bu olay da çok ayrı bir şey." dedi.

HERKES ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İLE İLGİLİ EĞİTİMDEN DOLAYI BÜYÜK ENDİŞE İÇİNDE

"Devlet dershaneciliği fiyaskoyla sonuçlandı." diyen Genel Başkan Bahçe, "Mevcut dershaneler devam etsin gibi bir reflekste değiliz. Dershaneler açık kalsın kalmasın, dershanelerin durumu beni çok da ilgilendirmiyor. Dershanem de yok. Ama benim büyük bir kaygım var. Çocuğum üniversite sınavına girecek. Bunun telaşı var. Bunun endişesi var. Sayın bakanın verdiği bazı garantiler vardı ama onun garantisi yok. Ne olacağı bilinmiyor. Nasıl bir sınav çocuklarımı bekliyor bilmiyorum. Endişeliyim. Eğitimci müfettiş olarak ben de endişe içindeyim. Milletimiz nasıl bir endişede düşünün. Görün." şeklinde konuştu.

SÖZDE KARSLI TEYZE İNEĞİNİ SATMAYACAKTI

Sendika Genel Başkanı Osman Bahçe, şöyle devam etti: "Umarım biz yanlış çıkarız. Ama yine teyzemiz ineğini satacak. Çünkü 2 bin, 2 bin 500 liralık para vermek zorunda kalacaklar gibi. Bir ilimizde bir okul, devlet dershanelerinde parayı artırmak için bir kırtasiye ile anlaşmış. Kırtasiye bir üniversiteye hazırlık, lise, Anadolu lisesi için set hazırlayacak. Normalde 300 lira tutan kitaplar 2 bin 500 liraya satılacak. Devlet dershanesi paralı değil. Devlet ödüyor. Veliden dershane ücreti alınmayacak. Ama filancı kırtasiyeden kitap alınacak. Değeri 300 lira. Ama 2 bin 500 liraya alınıyor. Zaten veli dershaneye çocuklarını gönderse aynı parayı ödeyecekti. Pazarlık yaparak 2 bin 500 liranın altında ödüyordu. Ama şimdi bu miktarı ücretsiz gönderdiği devlet dershanesi için ödüyor. Sözde Karslı teyzemiz ineğini satmayacaktı."