Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde, Türk Kamu Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen Artvin Temsilciliğinin düzenlediği ve konuşmacısı olarak Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit'in katıldığı 'Siyasal İslam Rüzgarı' konferansı yapıldı. Prof. Dr. Macit konuşmasında siyasal İslam'ın ne demek olduğunu anlattıktan sonra, "Siyaseti iman yaparsanız, gündelik siyasi nedenlerle sizden olan insan mümin olur, sizden olmayan kafir olur. Türkiye'de en büyük sıkıntı budur." dedi.

'BASKI HER TÜRLÜ ÖZGÜR İNSANI VE BENLİĞİ ÖLDÜRÜR, MÜNAFIK EDER'

Irkçılığın ne olduğunu da tarif eden Macit "Esas ırkçılık kendi kavmine, kendi aşiretine zulm üzerine yardım etmektir." ifadesinin kullandı. Macit, Müslüman'ın özgür, bağımsız hür insan olduğunu belirtti. Macit, "İnsan günah işledi diye insanları dışlarsanız, tahrik ederseniz, onu hayat hakkından kaçırırsanız, o zaman toplum üzerine din üzerinden baskı icra edersiniz, baskı her türlü özgür insanı ve benliği öldürür, münafık eder" şeklinde konuştu.

Siyasal İslam'ın temel argümanlarının birinin de İslam Birliği olduğunu aktaran Prof. Dr. Macit, ılımlı İslam söylemleri ile Irak'ın bugünkü halini aldığını belirtti. Macit, "Irak baştan başa namusa tecavüz edildiği bir coğrafya, sonrada kalkıp islam şöyleydi, böyleydi diyorsunuz" dedi.

Peygamber Efendimizin bir hadisini hatırlatan Prof. Dr. Nadim Macit, "1- Allah'a eş koşmayacaksınız, 2- Hırsızlık yapmayacaksınız. Bilmem anlatabildim mi?" diye de sorunca konuşması salondakilerin alkışlarıyla kesildi.

'İSLAM DAVASI SİYASİ BİR DAVA DEĞİL'

Bu milletin diniyle, imanıyla kimsenin uğraşmaya hakkı olmadığını, İslam davasının siyasi bir dava olmadığını belirten Prof. Dr. Macit, Hz. Ebu Bekir ile Muaviye'nin yönetim tarzını anlattı. Demirbaş fitneden Peygamber Efendimiz'in Allah'a sığındığını belirttiği konuşmasında Efendimiz'in demirbaş fitneyi kendine bir hukuk, başkalarına bir hukuk düzeni oluşturulması olduğunu belirtti.

Konferanstan önce açılış konuşması yapan Kamu-Sen Artvin Temsilcisi İsrafil Bayrak katılanlara teşekkür etti. Bayrak, “Ülke nüfusunun yüzde 20’sini oluşturan genç işsizlerimizin durumlarını masaya yatırıp çözüm üretmeliyiz. 350 bin ataması yapılmayan öğretmenin dertlerini anlamalı ve onlara çare aramalıyız. 400 bin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu işsiz, aşsız gezdiğini, devlet tarafından KPSS ile kendilerine sadece 199 kadro açıldığını anlatmalıyız." dedi. MEB'deki rotasyona da değinen Bayrak "MEB rotasyon getirerek öğretmenlerin aile bütünlüğünü bozmayı azmetmiştir. 8 yıl aynı okulda görev yapmış bir öğretmen zorunlu olarak bu uygulama ile yer değiştirecektir." dedi. Bayrak konuşmasının sonunda 3 Mayıs Türkçülük gününü kutladı.

Program Prof. Dr. Nadim Macit'e verilen plaket ve hatıra fotoğrafın ardından , kitap imzalama töreni ile son buldu.