2002’den bu yana yapılan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını dünya ve Türkiye kamuoyuna doğru ve eksiksiz ulaştıran Cihan Haber Ajansı, 1 Kasım Genel Seçimlerinde hizmet ağını genişletti. Birçok ulusal televizyon, gazete ve internet haber sitesinin yanı sıra siyasi partilerin büyük kısmı da Cihan Haber Ajansı’ndan seçim sonuçlarını alacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Demokrat Parti (DP) seçim sonuçlarını Cihan’dan izleyecek. Partilerin seçim sonuçlarını izleyebilmesi için genel merkezlerine bilgi sistemleri kuruluyor. Partilerin yetkili isimleri isterlerse Cihan'ın merkezinden de seçim sonuçlarını izleyebilecek.

Cihan Haber Ajansı'nın çalışmasını ‘değerli ve anlamlı’ olarak nitelendiren parti temsilcileri, ayrıca 1 Kasım 2015’in demokrasi ve sandığa sahip çıkma adına önemli bir gün olduğuna dikkati çekti. Seçim sonuçlarını Cihan Haber Ajansı’ndan takip edecek olan partilerden bazılarının konuya ilişkin görüşleri ise şöyle:

CHP Genel Başkan Danışmanı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİTEM) Koordinatörü Erdal Aksünger: "Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) seçim sonuçlarını kamuoyuna sunma noktasındaki çalışmalarını ‘değerli ve anlamlı’ buluyoruz. Vatandaşların 1 Kasım’da sandığa gitmesi önemli. Haber ajansları doğru, gerçekçi sandık sonuçlarını kamuoyuna yansıtmak için önemli görev yürütüyorlar. Anadolu Ajansı’nın manipülasyonlarını gördüğümüz için söylüyorum. Sandıkların yüzde 3-5’i açıldığı halde sanki Türkiye genelinde iktidar partisinin yüzde 60’la önde olduğunu gösterip bir toplumsal kırılganlığa, bir moral bozukluğuna, sandık başındaki parti görevlilerinin morallerini bozmaya çalıştığı bir ortamda sandıklardaki bilgilerin doğru bir şekilde ulaşması açısından Cihan Haber Ajansı gibi ajansların yaptıkları görevi çok değerli buluyorum.
Biz de aynı şekilde bu tür çalışan tüm kurumların hepsiyle dirsek temasında oluruz. Bu demokrasinin bir gereği. Bu hizmetin hepsini halka bir hizmet olarak görüyoruz. Biz de sadece kendi oylarımıza sahip çıkmazken Cihan gibi ajansların da aynı şeyi yaptığını düşünüyorum. Sonuçta her partinin oyuna sahip çıkmak lazım. Doğruyu ortaya koymaktır, objektif davranmaktır. Objektif davranmak millet içindir zaten. Bu yüzden değerli ve anlamlı buluyorum."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: "Partimiz, müşahitler, YSK’ya bildirilen isimler ve resmî görevlilerimizle birlikte yaklaşık 573 bin kişilik bir sandık görevlisi ordusuyla seçime hazır durumdadır. Özellikle iktidarın emri altındaki TRT ve Anadolu Ajansı'nın yapması muhtemel manipülasyonlarının önüne geçmek üzere MHP Genel Merkezi'nde oluşturulan Seçim İzleme Komitesi, sonuçları anında, doğru ve karşılaştırmalı olarak takip edecektir. İl ve ilçelerden alınan sonuçlar YSK’dan gelecek sonuçlarla mukayese edilecektir. Bununla da yetinilmeyip Cihan Haber Ajansı gibi seçim sonuçlarını geniş bir takip ağı kurarak izleyen kuruluşların elde ettiği sonuçlar takip edilecek, mukayesesi yapılacak ve böylece kamuoyuna en sağlıklı sonuçların yansıtılması sağlanmış olacaktır."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır: "Seçim güvenliğini tam olarak sağlamak millet iradesini sağlamak için topyekun bir çalışma gerekli. BBP olarak bu anlamda Cihan Haber’le anlaştık. Onların bu konudaki çalışmalarını takip edeceğiz. Bugüne kadar seçimleri sonuçlarıyla birlikte en doğru veren ve hiç bir zaman dedikoduya şu veya bu şekilde yalanlara yer vermeyen Cihan Haber oldu. Biz bu seçimde de Cihan Haber ajansı ile çalışacağız. Devletin Anadolu Ajansı bir parti ajansına dönüştü. 7 Haziran’da sandıklar açıldığında Anadolu Ajansı 7 puan AKP’yi daha çok gösterdi. Onun için bütün vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermeleri, seçimde kullandıkları oya sahip çıkmaları ve uyanık olmaları gerekir.”

Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker: "Seçim sonuçlarını YSK’nın bize tanıdığı imkanın yanı sıra Cihan Haber Ajansı’ndan izleyeceğiz. Türkiye’de karanlık bir dönemden geçtik. Umarım aydınlık bir döneme geçmemizi sağlar bu seçim sonuçları. Başka izleyeceğimiz yerler de var. Bunların hepsinden yola çıkıp bir hilenin karıştırılmasını ya da seçim sonuçlarının değiştirilmesini önleyecek bir analiz yapma imkanı bulacağız. Bu, seçimin adil, şeffaf ve herkesin kafasındaki soruları ortadan kaldırmaya yarayacak. İleride bu konuda bir yanlış algılamayı da ortadan kaldıracak. Biz geçmiş seçimlerde bütün ajansların verdikleri seçim sonuçlarını karıştırarak izliyorduk. Cihan haber Ajansı bunlardan biriydi. Verdiği seçim sonuçları yaklaşık bir değerle benzer çıkıyordu. Bu konuda YSK bence bu iki gün içinde Cihan Haber Ajansı, İHA, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı’nı katarak kendi imkanlarını da kullanarak analiz edip yayınlama imkanı vermelidir."

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Geçen seçimlerde de gördük, daha önceki cumhurbaşkanı seçiminde de gördük. Özgür bireyin, özgür basının olmadığı yerde zaten demokrasiden bahsedemeyiz. Bu manada insanlarımızın doğru bilgileri hem de ivedilikle, sağlıklı bir şekilde alabileceği mecraların da vazifelerini yapamaması için her tür engelin ortaya çıkarıldığını görüyoruz. Bu manada en etkin çalışan kuruluşlardan bir tanesi Cihan Haber Ajansı. Sadece yaptığı görev iştigal sahası ile ilgili yaptığı bir görev değil, Türkiye’nin tarihi, kritik bir eşiğinde insanlarımızın iradesinin çalınmaması için aynı zamanda bir büyük vazifeyi örgütlü alt yapısı ile beraber gerçekleştiriyor. Cihan Haber Ajansı’nın burada hakikaten seçimin siyasi partilerin denetimi altında yapılmış olmasına rağmen, zaman zaman siyasi rekabet içerisinde oluşan siyasi iklim dolayısıyla o son dakikada sandıklara sahip çıkmama noktasında zafiyetler ortaya çıkıyor. Bunu engelleyebilecek topyekun haber alma kaynağı, teyit kaynağı.
Doğru bilgileri sandıklar kapandıktan sonra da anket kuruluşu sahibi adıyla piyasaya sunulan, manipülatif, operasyonel bir takım insanlarla beraber ilk gelen yanlış verileri yanlış yorumlatarak psikolojinin olmaması adına Cihan Haber Ajansı önemli bir vazife yapıyor."