Büyük alış veriş merkezleri (AVM) ve hiper marketler karşısında zor anlar yaşayan küçük esnafın sorunlarının yıllardır dile getirilmesine rağmen çözülmemesine kızan pastacı Yüksel Cihan, 7 Haziran seçimlerine günler kala işyerine siyasetçilerin girmesini yasakladı.

Bursa'da pastahane işletmecisi Yüksel Cihan, geçtiğimiz aylarda esnafların sorunlarını görüşmek üzere Başbakan'dan randevu almak için yaptığı müracaatlara olumlu cevap alamayınca Özel Kalem Müdürlüğü çalışanları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Cihan, Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri hakkında, 'Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek', Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) hakkında da ''Görevini kötüye kullanma' iddiasıyla yaptığı suç duyurularına takipsizlik kararı verilince çareyi ilginç bir protestoda buldu.

İşyerinin kapısına, "Bu işyerine hiçbir partiden siyasetçi esnaf oda ve ticaret odası başkanları oy istemek için giremez" şeklinde bir yazı asan Cihan, şunları kaydetti: "Ben, 11 yıldır esnaf sorunlarıyla ilgili başbakanlık ve tüm siyasi partilere yazı gönderdim. Büyük alış veriş merkezlerinin, marketlerin mahallerdeki küçük esnafları bitirmesiyle ilgili uyarılarda bulundum. Hiçbir siyasetçi bu konuda duyarlı davranmadı. Mahalle aralarındaki küçük esnaflar bitti, meslek kavramı bitme noktasına geldi. Kimin ne sattığı belli değil. Ben de daha evvel başbakanla görüştürmedikleri için özel kalem yetkilileriyle ilgili suç duyurusunda bulundum, ama muhatap bulamadım, kimse benimle ilgilenmedi, ben de demokratik hakkımı kullanarak bu yazıyı astım. Buraya hiç kimse oy istemeye gelmesin, o dişlerini göstermesinler bana."

SAVCILIKTAN İZİN ALIP ÖYLE YAZDI

Protesto yazısını işyerine asmadan önce savcılığa başvuran Yüksel, şunları söyledi: "En doğal demokratik hakkını Ben, en doğal hakkımı kullanıyorum, beni düşünmeyeni ben de düşünmem. Savcılığa sordum, bunun hiçbir suçunun olmadığını, demokratik hakkım olduğunu söylediler. Ben de gönül rahatlığıyla asıyorum. Beni tanımayanı ben de tanımayacağım. Kırmadan dökmeden en doğal demokratik hakkımı kullandım. Gelen siyasetçilere 'AVM'lere karşı bizim küçük esnaf için ne yaptınız?' diye soruyorum. Bana olumlu bakmayanı, ben de düşünmüyorum. Geçmiş seçimlerde adaylara pasta ikram ediyordum, bu kez içeriye bile almıyorum. Çünkü hak etmiyorlar."

SADECE SEÇİM ÖNCESİ UĞRARLAR BİR DAHA DA AYNI SOKAĞA GELMEZLER

Cihan'ın işyerine astığı yazı diğer esnaflarda da büyük yankı uyandırdı. Hülya Balkan isimli esnaf, "Süper olmuş. Ben de esnafım. Bu yazı, hiç aklımıza gelmemişti, çok güzel yazılmış. Kendim tuttuğum partiye bile oy vermeme kararı almak üzereyim. Sadece kendi çıkarları oldukları zaman geziyorlar, 'ağam, paşam' sonra hesabı seçim bitti mi, hiç icraat yok. Çok güzel yazmış, esnafa yakışır bir yazı yazmış. Adam, içini dökmüş." diye konuştu.

Mehmet Sinecem isimli esnaf da şunları söyledi: "Yazıyı güzel buldum, gerçekten doğru bir yazı. Yıllardır bu Türkiye'de yaşanan bir şey. Siyasetçiler seçim zamanı bu yoldan uğrar gezerler, diğer zamanlar bu esnafın önünden hiç geçmezler. Doğru olan budur; eğer esnafı koruyacaksan yılın her günü burada olacaksın halkla büyüyeceksin ki halkla büyüyeceksin ki hep beraber büyüyelim Türkiye'de."