MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışından 15 milyar lira gelir sağlandığını, ancak bu paranın orman köylüsüne hizmet olarak yansıtılmadığını belirtti. 2B kapsamındaki 473 bin hektar arazinin orman köylüsüne bedelsiz veya cüzi bir rakamla satışı için çabaladıklarını, AK Parti hükümetinin ise bu çağrılara kulak tıkadığını vurgulayan Yılmaz, “15 milyar lira topladınız. Orman köyleri gördü mü bu parayı? Nereye gitti bu paralar? Köylere verilseydi, bugün birçok sorun çözülürdü. Bu insanlarımızın yerinde kalkınması sağlanırdı.” dedi.

Seyfettin Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Saimbeyli ve Feke ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Feke Belediye Başkanı Şahin Gökçe, milletvekili adayları ve teşkilat yöneticileriyle birlikte ilk olarak Saimbeyli’de esnafları ziyaret eden Seyfettin Yılmaz, hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yılmaz ve Baş ile beraberindeki milletvekili adayları, gençlerin ‘selfie’ isteğini gerçekleştirip, Bozkurt selamıyla objektiflere gülümsedi.

Seyfettin Yılmaz, daha sonra Feke Belediyesi’nin organize ettiği toplantıda muhtarlarla buluştu. Yılmaz konuşmasında büyükşehirden ‘bütünşehir’e geçiş yasasının Oslo görüşmelerinde PKK’ya verilen sözün sonucu olduğunu vurguladı. Bütünşehir yasası çıktığı tarihten itibaren 5 yıl sonra mahalleye dönüştürülen köylerde 17 adet ek vergi alınacağını kaydeden Yılmaz, “Bugün büyükşehir belediyemizden ciddi hizmet bekleniyor. Eskiden bin 400 kilometrekareye hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi bugün 14 bin kilometrekareye hizmet üretmeye çalışıyor. Yani 10 katı büyüyen bir hizmet ağı var. Yasayı çıkarırken, bunun altyapısını yaptınız mı? Yapmadınız. Ödeneğini veriyor musunuz? Vermediniz. Metroyu devralacaktınız, aldınız mı? Almadınız. Ama arkadaşlarımız hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmıyor. Ben inanıyorum ki. seneye bugün buralarda buluştuğumuzda köylerimizin sıkıntılarının hemen hepsinin bittiğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.