Amasya’nın Göynücek ilçesinde bir Kur'an kursunda meydana gelen olayda, sobadan sızan gazdan zehirlenen 15 bayan kursiyer ve bir öğretmen hastaneye kaldırıldı.

Göynücek ilçesine bağlı Karayakup köyünde meydana gelen olay öğle saatlerinde yaşandı. Karayakup köyünde bulunan Kur'an kursuna giden 15 kursiyer ve bir öğretmen, soba ile ısıtılan sınıfta günlük programa başladı. Sobadan ve çay semaverlerinden çıkan karbonmonoksit gazı bayan kursiyerleri zehirledi. Çok geçmeden olayın fark edilmesi üzerine zehirlenen 15 bayan kursiyer ve öğretmen, Göynücek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Zehirlenen bayanlardan 10’u hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Zehirlenen bayanlardan 2’sinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi.

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, konuyla ilgili açıklamasında, “Bayan kursiyerlerimiz sabah saatlerine ders yaparlarken çay semaverleri getirmişler odanın içerisine. Ayrıca soba da yanıyormuş. Öğrendiğim kadarıyla sobayı da yeni karıştırmışlar. Herhalde sobadan da gelen gaz etkili olmuş. Bir de semaverlerden çıkan duman kursiyerleri zehirlemiş. Allah’a şükür kötü bir durum yok. Hastaneye geldim, 6 bayan kursiyerimiz burada tedavi altında. Durumları hakkında bilgi aldım. Hepsinin durumu hafif görünüyor. Kusmuşlar zaten bazıları. O kusma da iyi olmuş. Bir kısmı da gelecek hastaneye, yoldalar. Zehirlenen kursiyerlerimiz ile Göynücek Devlet Hastanesi’nde ilgilenilmiş. Şimdi de buraya geliyorlar. İçlerinden bir bayan dışarı çıkıp girdiği için ona bir şey olmamış. Zaten o bayan haber vermiş durumu. Daha sonra minibüsle hastaneye götürmüşler.” diye konuştu.