Trabzon'dan cumartesi günü sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek vefat eden karı koca ve torunları son yolculuklarına uğurlandı.

Akçaabat ilçesi Yaylacık Mahallesi'nde Kalyoncu ailesinin evinde cumartesi meydana gelen olayda, Mahmut Kalyoncu(65) ile eşi Medine Kalyoncu (62) ve torunları Mert Ali Kalyoncu (11) hayatlarını kaybetmiş, baygın halde bulunan engelli çocukları Erhan Kalyoncu (30) ile diğer torunları Mahmut Can Kalyoncu(12) ise hastaneye kaldırılmıştı.

Dede, nine ve torunun cenaze namazı öğle namazına müteakip Akçaabat Kavaklı Rahman Camii’nde kılındı. İki ambulans ile camiye getirilen cenazeler, camii avlusuna taşındı. Tabutların başına toplanan Kalyoncu ailesinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Babası, annesi ve oğlunu kaybeden Aykut Kalyoncu da tabutların başında gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti. Mahmut ve Medine Kalyoncu ile torunları Mert Ali Kalyoncu’nun cenazeleri 3 imam tarafından ayrı ayrı kıldırıldı. Yapılan duanın ardından omuzlara alınan tabutlar, cenaze araçlarına taşındı. Mahmut ve Medine Kalyoncu’nun cenazeleri Orta Mahalle, torunları Mert Ali ise Meşeli Mahallesindeki kabristanlıkta annesinin yanına defnedildi.

Öte yandan Mert Ali ve Murat Can kardeşlerin annesi Hatice Kalyoncu’nun 2 yıl önce kamyon çarpması sonucu hayatını kaybettiği, babaları yeni bir evlilik yaptığı için de dedelerinin yanında kaldıkları öğrenildi.

3 kişinin hayatını kaybettiği olayda yarı baygın halde bulunan Kalyoncu çiftinin engelli çocukları Erhan Kalyoncu ile diğer torunları Mahmut Can Kalyoncu’nun Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor. Dayı ve yeğenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.