Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yolcu indirme konusunda şoför ile yolcu arasında çıkan tartışma, yolcunun şoförü yumruklaması ile devam etti. Otobüsteki kadın yolcular korkarak otobüsten inerken, otobüsten indirilen ve şoföre saldıran yolcu diğer yolcuların araya girmesi ile uzaklaştırıldı. Otobüs sürücüsü, karakola giderek kendisine saldıran yolcu hakkında şikayette bulundu. Şoföre saldırı anı ise otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ereğli Gülüç seferini yapan 67 M 8069 plakalı halk otobüsü sürücüsü Cemal Kurtal, durakta inmek isteyen yolcuyu arka kapıdan inmesi için uyardı. Ön kapıda kadın yolcu olduğunu söyleyen ve inmek isteyen yolcuyu arka kapıya yönlendiren Sürücü Kurtal'a, yolculardan Yılmaz B. otobüsün arka kısmının dolu olduğunu ve neden ön kapıdan indirmediğini sormasıyla sürücü ile arasında tartışma başladı. Diğer yolcuların araya girmesi ile tartışma sona ererken, Sürücü Cemal Kurtal'ın, merkezi arayarak kamera görüntülerinin alınmasını istemesi üzerine tartışma yeniden alevlendi.

Yolcu Yılmaz B., ineceği durağa yaklaşırken şoförün yanına eğilerek tartışmaya devam etti. Durağa yaklaşırken ön kapıya ilerleyen Yılmaz B. sürücü Cemal Kurtal'la sözle tartışmasına, attığı yumrukla devam etti. Hareket halindeki otobüste bulunan yolcular, otobüsün durması ile kendilerini dışarıya attı. Otobüsten indirilen Yılmaz B., yeniden otobüse binmek istedi. Ancak buna yolcular ve sürücü Cemal Kurtal izin vermedi.
Yılmaz B., yürüyerek olay yerinden uzaklaşırken, sürücü Cemal Kurtal ise karakola giderek Yılmaz B. hakkında şikayette bulundu. Polis, olaydan sonra Yılmaz B.'yi arama çalışması başlattı.

OLAY, OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Yolcu ile otobüs sürücüsünün yaşadığı tartışma otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde sürücü ile tartışan Yılmaz B.'nin, ineceği durağa yaklaşırken sürücünün yanına eğilerek konuşması, ineceği sırada hareket halindeki otobüsü sürücüsüne attığı yumruk, yolcuların korkarak otobüsten inmesi, dışarıda yaşanan tartışma, yolcu Yılmaz B.'nin yeniden otobüse binmek istemesi ve sürücü Kurtal ile başka bir yolcunun Yılmaz B.'nin otobüse binmesini engellediği görülüyor.