Bursa'da bir kamu bankasına ait para nakil aracından bir çanta dolusu parayı kendi aracına nakleden sürücünün oyunu kısa sürdü. Hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler parmak izi çalışmasının ardından yaptıkları sorgulamada sürücü hırsızlığı itiraf etti. Valizdeki para miktarının 400 bin lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

06 FL 9561 plakalı zırhlı para nakil aracı, akşam saatlerinde Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde bir kamu bankasının ATM'sine para yüklemek ve yatırılan paraları almak için geldi. Güvenlik görevlisi Mustafa T. ve memur Yakuphan A. hem para yüklemek hem de yatırılan paraları almak için bankamatiğe gitti. Bu esnada sürücü Ümit B. ise zırhlı nakil aracını ATM'nin 20 metre uzağındaki arka sokağa park etti. Ardında da Yakuphan A. ve güvenlikçi Mustafa T.'nin yanına gitti. Görevliler işlemleri tamamlayıp zırhlı minibüsün yanına gelince araç içerisinde bir valiz dolusu paranın kaybolduğunu gördü. Görevliler durumu hemen 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi.

İhbarı alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi görevlileri olayı "Görevliler bankamatiğe para yüklerken bankaya ait kapısı açılarak çanta alınmış, paralar alınmış. Konu bu şekilde" diye ekiplere anons etti. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, banka para nakil aracına kimsenin dokunmasına müsaade etmedi. Zırhlı aracı güvenlik çemberine alan ekipler, banka görevlilerine olayın nasıl olduğunu sordu. Çevrede güvenlik kamerası bulmak için gayret gösteren ekipler, çevrede olayı gören vatandaşın olup olmadığını sordu. Olayın şokunu yaşayan banka görevlilerinden Yakuphan A. "Ben minibüsün yan kapısını kapatmasam sürücü inemez. Kapı kapalıydı. ATM'den geldik, para dolu valiz çalınmıştı." dedi.

Olay yeri inceleme ekipleri araçtan parmak izi aldıktan sonra banka görevlilerini sorguladı. Elde edilen verilerden sonra sürücü Ümit B. paraları kendisinin araçtan alıp yakında bulunan kendi aracına koyduğunu itiraf etti. Ümit B. ‘hırsızlık ve suç uydurma’ suçun gözaltına alındı.