Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu projesi kapsamında Bulgaristan’da ikinci faaliyetini gerçekleştiren Mudanya Gazeteciler Derneği (MGD), Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçi Müşaviri Birey Yılmazsoy ile görüştü.

Mudanya Gazeteciler Derneği, Bulgar Gazeteciler Birliği ile birlikte ortaklaşa yürüttüğü "Yerel Medyanın AB ile Uyumu" adlı Sivil Toplum Diyalogu Projesi’nin ikinci faaliyeti için gittiği Bulgaristan’da TC Sofya Büyükelçiliği’ni de ziyaret etti. 2007 yılında Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan’ın üyelik öncesi ve sonrasındaki değişimi yansıtacak belgesel çekimleri için 4 günlüğüne başkent Sofya’da çeşitli temaslarda bulunan Türk gazeteciler, Büyükelçi Müşaviri Birey Yılmazsoy’u da proje hakkında bilgilendirdi.

Proje Koordinatörü Hüseyin Türker’in yanı sıra Kestel Yöre Gazetesi sahibi Ramazan Kestane, tercüman Doğuş Türker ve Bulgaristan Ulusal Radyosu sunucusu Şevkiye Çakır’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi, 15 Ekim 2014 tarihinde başlayan projenin AB’den hibe almaya hak kazanan 16 projeden biri olduğunu söyledi. Gerçekçi, Ocak ayında 45 kişilik bir grupla Bulgaristan’a yapılan ziyarette, Bulgar Gazeteciler Birliği Başkanı Snezhana Todorova ile birlikte startını verdikleri belgeselin nisan ayına kadar yapılacak ziyaretlerle çekimlerinin tamamlanacağını kaydetti. AB üyeliğinin vatandaşlara olan etkisini Bulgaristan’daki gazete manşetlerinden yola çıkılarak yansıtmaya çalışacaklarını belirten Gerçekçi, belgeselde Türkiye ve Bulgaristan’daki gazeteciler, bürokratlar, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşların görüşüyle yansıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje Koordinatörü Hüseyin Türker ise 15 ay sürecek projenin iştirakçi kuruluşu Mudanya Turizm Otelciler Birliği Başkanı Akın Esgin’in yanı sıra kendilerine destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeşler’e de teşekkür etti.

Büyükelçi Müşaviri Birey Yılmazsoy, Mudanya Gazeteciler Derneği’nin hazırlamış olduğu projenin hem Türkiye hem de Bulgaristan açısından önemine dikkati çekerek, ülkedeki çekimler ve yapılacak görüşmelerle ilgili her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.