Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin yarından itibaren orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, Pazartesi günü bu yağışlı sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin edildiğini duyurdu.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz’de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin edildiği belirtildi.

SALI VE ÇARŞAMBA ÜLKE GENELİ YAĞIŞLI

Meteoroloji’nin açıklaması şöyle:

"08 Şubat pazardan itibaren pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakınının yağışlı geçeceği, Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra, yağışların etkisini azaltacağı ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı bekleniyor.

YARIN DOĞU ANADOLU’DA KAR YAĞIŞI VAR

Yağışların Pazar ve Pazartesi günleri Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda yoğun kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı, 09.02.2015 Pazartesi günü Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

SALI GÜNÜ İSTANBUL SAĞANAK YAĞIŞLI

10.02.2015 Salı günü kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Rüzgarın 09.02.2015 Pazartesi günü Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodos dan, Marmara ve Kuzey Ege’de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, Salı günü şiddetini Marmara, Batı Karadeniz ve Ege’de daha da artıracağı ve saatteki hızının 80 -110 km ye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL YAĞIŞLI

İstanbul’da pazartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte Salı ve Çarşamba günleri kuvvetli kar yağışları meydana geleceği bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor.

İZMİR YARIN YAĞMURLU

İzmir’de ise pazar günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesileceği bekleniyor."