Kahramanmaraş'ta kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalarak soğukla mücadele eden Suriyelilere yardımda bulunuluyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak şehre gelen Suriyelilerin bir bölümü terk edilmiş evlerde veya 4-5 ailenin bir araya gelerek kiraladığı binalarda yaşam mücadelesi veriyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle zor günler geçiren misafirler kendilerine uzatılan şefkat eliyle hayata tutunuyor.

Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kent halkı, gıda ve giyim yardımı dağıtarak Suriyeli misafirlere zor günlerinde yanlarında olduklarını gösteriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla mahalle aralarında soğuklarla mücadele eden Suriyeli misafirlere, halkın yardımlarıyla 7 bin civarında yaşam malzemesi dağıttıklarını söyledi.

- "Bu insanlar garip"

Kentte yaklaşık 40-50 bin civarında Suriyelinin bulunduğunu anımsatan Erayman, "Kardeşlerimize ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Soğuk geçen kış günlerinde buradaki mültecilere odun, kömür, soba desteğiyle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kış geldiği için giyecek sıkıntısı ortaya çıktı. Misafirlerimizin yorgan ve battaniye ihtiyaçları var ve bunları gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş halkının fedakarlığının küçümsenemeyeceğini vurgulayan Erayman, "Bu insanlar garip, dil bilmedikleri için dertlerini anlatamıyorlar. Bizler de halkın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Halkımızın çok güzel bir kardeşlik örneği gösteriyor" diye konuştu.