Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, sabah erken saatte caddede şahit olduğu bir annenin ve iki çocuğunun dramını sosyal medyaya taşıdı.

Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde görevli Prof. Dr. Öztürk, fotoğraflarla ilgili yaptığı yorumda ise yaşanan yolsuzlukları hatırlatarak, diğer tarafta soğuk havaya rağmen ekmeğini kazanmaya çalışan iki çocuklu annenin dramına dikkat çekti. Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk'ün çektiği fotoğraflarda el arabası üzerinde yer alan iki çuvaldan birinde annenin topladığı atıklar, diğerinde ise iki çocuğu bulunuyor.

Prof. Dr. Öztürk, 'Yurdumdan manzaralar' diyerek paylaştığı fotoğraflarla ilgili sosyal medyada şu ifadelere yer verdi: "Sabahın köründe saat 07.00'de eksi 3 derece soğukta çöp konteynerleri ve binaların çöp kovalarından ekmeğini çıkarmaya çalışan bir anne ve çöp çuvallarının yanına başka bir çuvala üşümesin diye koyduğu iki çocuğu. Maalesef ülkemde bir tarafta bal tutup parmak yalayanlar, 700 bin liralık saat takanlar, yatak odalarında 5 -7 adet para sayma makinası ile yatanlar ve ayakkabı kutuları ile çikolata kutularında milyarlarca lirayı götürenler diğer tarafta bu anne ve iki çocuğu."