Üsküdar’da 'sohbet' sırasında gözaltına alınan şahısların tamamı serbest bırakıldı. Gözaltındaki 19 kişiden 5’i emniyetten 5’i ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 9 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Üsküdar’da sohbet amacıyla bir araya gelen 19 kişi, polis tarafından gözaltına alınmıştı. Şahıslardan 5’i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 14 kişi ise adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularının ardından gözaltında bulunan 5 kişi daha serbest bırakıldı. 9 kişi ise tutuklanmaları istemiyle Kartal Anadolu Adalet Sarayı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik sorgusunun ardından 9 kişi daha adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Böylece sohbet baskınında gözaltına alınan 19 kişinin tamamı serbest kalmış oldu.

Kartal Anadolu Adalet Sarayı çıkışında basın mensuplarına konuşan Avukat Gökhan Pala algı oluşturmak amacıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan şahısların tamamının serbest kaldığı bilgisi verdi. Operasyonun 1 Eylül 2015 tarihinde bir şirkete yönelik arama kararıyla başladığını ifade edene Pala, iki gün boyunca süren aramalarda her türlü hukuksuzluğa imza atıldığını kaydetti. CMK’nın ayaklar altına alındığını söyleyen Gökhan Pala, gözaltına alınan 19 kişinin de serbest kalmasıyla yapılanların hukuka ne kadar aykırı olduğunun Sulh Ceza Hakimliği tarafından da kayıt altına alındığını belirtti.

Gözaltına alınan isimlerden Hüseyin Şenel de misafir olarak bulunduğu bir yerde gözaltına alındığını söyledi. İnsanların artık misafirliğe bile gidemeyecek noktaya geldiğini savunan Şenel, çay kahve içmek için bir araya gelen kişiler olarak hukuksuz şekilde gözaltına alındıklarını dile getirdi. Kendileriyle ilgili bir arama kararı bulanmamasına rağmen gözaltına alındıklarını aktaran Şenel, hukuksuz şekilde 4 gün gözaltında kaldıklarını beyan etti. Olayın psikolojik olarak kendilerini yıprattığını dile getiren Hüseyin Şenel, birilerinin kurguladıkları senaryoları kendi üzerlerinden oynamaya çalıştığını vurguladı. Kendilerini mağdur edenleri Allah’a havale ettiklerini belirten Şenel, çay içmek için bir araya gelen insanların bile gözaltına alınmasına anlam veremediğini sözlerine ekledi. Şenel, yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye’nin gittikçe dünyadan koptuğunu ifade ederek üzüntüsünü dile getirdi. Serbest kalan şahıslar adliyede kendilerini bekleyen yakınlarıyla birlikte evlerine gitti.