Akşam gazetesinin haberine göre çekilme süreci, PKK'nın örgütlenme yöntemlerini de değiştiriyor. Bir yanda örgüt üyeleri çekilme hazırlıklarını sürdürürken, diğer yanda yeni sempatizanlar Kuzey Irak'taki kamplara götürülüyor. Güvenlik birimlerinin saptamalarına göre, gençlere, kurulacak yeni yapıda 'görev', 'iş', 'gelecek' vaat ediliyor; aileler ikna ediliyor. Gençler, yeni iklimin yarattığı 'siyasi mücadelenin' parçası olmak için örgüte katılıyor.

Güvenlik birimlerinin saptamalarına göre, özellikle Diyarbakır Lice'den ve Şırnak'tan örgüte çok sayıda yeni katılım var. İstanbul'un çeşitli noktalarından örgüte katılmak isteyenler için sınır illerine otobüs kaldırıldığı da bilgiler arasında...

'SAYI AZALMASIN'

Dağa çıkma potansiyeli olan gençler ve aileleri takibe alındı. Dağ kadrosuna katılmak üzere yola çıkan birçok gencin yakalanarak ailesine teslim edildiği belirtiliyor.

ÜST düzey bir istihbarat yetkilisi örgüte katılımın arttığına dikkat çekiyor. Akşam gazetesinin haberine göre; PKK'nın bu süreçte tabanını kaybetmekten endişe ettiğini vurgulayan yetkili şöyle devam ediyor: "Militan sayısının azalmasını istemiyorlar. Bu yüzden yeni katılımlara büyük önem veriyorlar. "Benim oğlum da dağdaydı", "Son döneme yetiştim. Ben de oradaydım" mantığındaki birçok aile çocuklarını dağa göndermekten yana. Bu gençleri kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Aileleriyle irtibat halindeyiz."

ŞEHİR NE OLACAK?

Diğer tartışma konusu da, Türkiye sınırları içindeki dağ kadrolarının geri çekilmesine karşın metropollerde bulunan militanların, kuryelerin ne olacağı? Metropollere getirilen patlayıcıları yanlarında mı götürecekler? Eğer götürülmeyecekse o patlayıcılar örgüt üyeleri tarafından nasıl, nerede saklanacak? Güvenlik birimleri şimdi bu soruların cevaplarını tartışıyor.

Akşam