Gaziantep'te dünyanın çeşitli ülkelerina ait para koleksiyonlarını sergileyen Devr-i Alem Para Müzesi'nin işletmecisi Esat Kaplan'a, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sokağını güzelleştirmek için kapısının önüne çiçek ektiği gerekçesiyle tutanak tuttu. Zabıtanın, çiçeklerin sökülmesini istediğini söyleyen Kaplan, “Bana istediği cezayı vermekte serbesttir. Ben bu çiçekleri sökmüyorum. Söken varsa gelsin kendileri söksün.” dedi.

Yeşilin son derece az olduğu Gaziantep'teki trajikomik olay, Karagöz Mahallesi Hasırcı Sokak'ta bulunan Devr-i Alem Para Müzesi'nin önünde meydana geldi. Esat Kaplan, müzesinin önünü yeşillendirmek için çeşitli çiçek ve bitkiler ekti. Kapının önüne akşam sefası, yediveren asma ve sarmaşık eken Kaplan, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin gelmesiyle şaşkınlık yaşadı. Ekipler, Kaplan'dan çiçeklerini sökmesini isteyip, üstüne bir de tutanak tuttu. Tutanakta da 'Belediyemizden izinsiz olarak yaptırdığınız çiçekliği sökerek, belediyemizin yaptığı şekle tekrar getirin. Kendinize göre çevre düzenlemesi yapmayın. Aksi halde hakkınızda yasal işlem yapılacağı tebliğ olunur' ifadeleri yer aldı.

"GÜZELİM ÇİÇEKLER İÇİN BANA TUTANAK TUTTULAR"

Gaziantep'te ağaçların yetersiz olduğunu belirten mağdur vatandaş, yeşilin ve ağaçın önemiyle ilgili hadisi şerifi hatırlatıp şunları söyledi: "Sokağı yeşillendirdim diye bana tutanak tuttular. Millet yeşile hasretken, mahallemde yeşil yokken ben kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalıştım. Gerek müzenin önünü yeşillendirmek gerekse de Allah rızası için bunu yaptım. Hadis-i şerifte var; 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin' diyor. İşte anlayış bu. Şu güzelim çiçekler için bana tutanak tuttular. Hangi mantıkla?”

“ÇİÇEKLERİ SÖKMÜYORUM”

Çiçekleri sökmeyeceğini kaydeden Kaplan, “Bana istediği cezayı vermekte serbesttir. Ben bu çiçekleri sökmüyorum. Söken varsa gelsin kendileri söksün. Ben yeşerttim, söken varsa gelsin kopartsın. Benim için fark etmiyor. Sökülmediği takdirde yasal işlem uygulanacak.” ifadelerini kullandı.