Antalya’da sokak hayvanları, başlatılan ‘satın alma sahiplen’ kampanyasıyla yeni yuvalarına kavuşuyor.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, tedavisi ve bakımını yaptığı sokak hayvanlarını sahiplendiriyor. Belediye, bugüne kadar yaptığı kampanya ile 295 köpek ve 71 kediyi ücretsiz olarak yeni mutlu bir yuvaya kavuşturdu. Fiziki donanımlarını düzenli olarak geliştiren merkez, yaklaşık bir yılda bin 438 kedi ve köpeği tedavi edip aşıladı.

Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinde zamanla yarıştıklarını belirten yetkililer, kedi ve köpekleri merkezde 17 gün tutabildiklerini, bu süre içerisinde tüm bakım ve tedavileri gerçekleştirildikten sonra alınan yere bırakıldığını açıkladı. Sahiplendirmek için de zamanla yarıştıklarını belirten rehabilitasyon yetkilileri, “Can dostlarımızı sahiplenmek isteyenler 444 80 07 numaralı telefonu arayarak bizimle iletişime geçebilir. Mesai saatleri arasında merkezimizi randevusuz ziyaret edebilir.” dedi.

Belediye tarafından gerçekleştirilen sahiplendirme kampanyası, okul gezi ve bilgilendirmelerin yanı sıra sosyal medya üzerinden de devam ediyor.