Karabük'ün Safranbolu ilçesinde geçen hafta yağan yoğun kar yağışında donmak üzere olan bir sokak köpeğine üzerindeki kabanı sarıp karnını doyuran 11 yaşındaki İrem Küpçü, örnek öğrenci seçildi. Karne sevinci ikiye katlanan Küpçü'ye belgesi törenle verildi.

İlde geçen hafta yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, okullar yağan kar ve buzlanma nedeniyle 5 gün tatil edilmişti. Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu 5/A sınıfında okuyan İrem Küpçü, okul bahçesinde donmak üzere olan bir sokak köpeğini görünce üzerindeki kabanını çıkartıp köpeğin üstüne örterek donmasını önledi.

Köpeği öyle görünce çok duygulandığını belirten 11 yaşındaki Küpçü, "Okulumuzun arka bahçesinde bir ağacın altında karın üstünde ve donmak üzere olan bir köpek gördüm. Hemen üzerimdeki kabanımı üzerine örttüm. Karnı da aç idi, hemen okulumuzun kantininden ona sucuklu tost yapıp verdim. Daha sonra babamı arayıp onu buradan alıp hayvan barınağına verdik. Köpeğin sağlık durumu iyi." dedi.

Anne Filiz Küpçü ise kızının tam bir hayvansever olduğunu belirterek, "O gün yanına geldiğinde üşümüş ve donmak üzere idi. Niye üstünde kabanın yok diye sorduğumda ise kabanını donmak üzere olan bir köpeğin üzerine örttüğünü söyledi. Onu oradan aldık, hayvan barınağına bıraktık. Hem hayvan hem de kızım memnun oldu. Kızım küçüklüğünden beri hayvan sevgisi var." şeklinde konuştu.

İrem Küpçü'ye örnek öğrenci belgesi, okul bahçesinde tüm öğrencilerin bulunduğu bir törenle verildi. Okul müdür yardımcısı Mustafa Gülen, öğrencilerinin bu davranışının herkese örnek olmasını diledi. Küpçü'ye örnek öğrenci belgesini, okul müdürü Niyazi Ortakçı ve müdür yardımcısı Mustafa Gülen birlikte verdi.