Yozgat’ın Yerköy İlçesinde hayvansever bir vatandaş sokak köpeklerini toplayarak kendi yaptığı barınakta besliyor.

İlçede uzun yıllar cam ve pimapen sektöründe faaliyetini sürdüren Galip Gençoğlu, sokakta başıboş gezen köpekleri toplayarak evinin yanında yaptırdığı köpek barınağında bakıyor.
Kalbinde azda olsa hayvan sevgisi taşıyan insanların daha merhametli olduğunu belirten Gençoğlu, "Elimden geldiğince sokakta gördüğüm başıboş köpekleri toplayarak hayvan barınağına götürüp burada besliyorum. İlçemize genelde köylerden vatandaşlarımız köpekleri getirip bırakıyorlar. Bunlar buralarda aç susuz yaşıyor. Sokaklarda çöplerde buldukları atıklarla yaşamaya çalışıyor.” dedi.

Sosyal hayatın içinde olan sokak hayvanlarıyla yaşamanın ve onlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Gençoğlu, “Sokak hayvanlarına bakmak bir insanlık görevidir. Yerköy’e günlük köylerden, kasabalardan vatandaşlarımız geliyor ve çoğu zaman köpek getirip bırakıyorlar. Şehir merkezine bırakılan bu köpekler zamanla çoğalarak daha fazla dikkat çekiyor. Bu yüzden özellikle kadın ve çocuklarımız korkuyor. Bu kapsamda ben de elimden geldiğince sokak köpeklerini toplayarak kendi yaptığım barınakta bakmaya çalışıyorum. Benim vatandaşlarımızdan isteğim aldıkları köpekleri bir süre bakıp sokağa atmasınlar. Madem alıyor ve belirli bir süre bakıyorlarsa sonuna kadar bakmaları gerekir. Aç susuz günlerce evini bekler. Çünkü en sadık hayvanların başında köpek gelir.” diye konuştu.