Kadına yönelik uygulanan şiddetin önüne geçilmesi için birçok çalışma yürütülürken yurt genelinden de bazı üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Eskişehir Eskibağlar mahallesinde bir kadının, bir erkek tarafından dövülmesi kamera ile görüntülendi. Görüntüler sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılırken, büyük tartışmalara da neden oldu. Amatör bir kamera tarafından kaydedilen görüntülerde adamın kadına uyguladığı şiddet saniye saniye görülüyor.

Saat 06.30 sıralarında yaşandığı belirtilen olayla ilgili görüntülerde bir kadını saçından tutup yerde sürükleyen ve bırakmayan bir adam görülüyor. Kadın, 'Yalvarırım yapma' diye bağırırken, adam 'O evi açacaksın' diye bağırıyor. Çevredeki vatandaşlar adamı uyarıp kadını bırakmasını isterken, adam diğer vatandaşlara saldırıyor ve tehdit ediyor. Adam, 'Size ateş ederim' diye vatandaşları tehdit ederken, bu sırada fırsattan istifade eden kadın, apartmanın önünden kaçıyor. Arkaya döndüğünde kadının olmadığını fark eden adam daha da sinirleniyor, apartmanın kapısına tekme atıp kırıyor ve içeri giriyor.

Bu arada olay yerine çağrılan polis ekiplerinin söz konusu kişiyi gözaltına aldığı ve hakkında yasal işlem başlattığı iddia edildi. Kadın ile söz konusu kişinin sevgili oldukları, kadının o kişiyi eve sokmak istemediği, adamın alkollü olduğu öne sürüldü. Görüntüler sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılırken, büyük tartışmalara da neden oldu.