Aydın'ın Çine ilçesinde, sokaklarından dere akan Seferler Mahallesi içme suyu sıkıntısı yaşıyor. İki günde bir saat su alabilen mahalle sakinleri, suları depolayarak ihtiyaçlarını gideriyor. 265 haneli ve 800 nüfuslu mahallede oturanlar, çeşmelerinin devamlı akmasını istiyor.

Seferler Mahallesi Muhtarı Reşat Çiçek, “Su sıkıntısını yıllardır çekiyoruz. Özel İdare zamanında bir sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan istenen su çıkmadı. Kaynak sularımız da yetersiz. Mahallemizi ikiye böldük, iki günde birer saat su veriyoruz. Su sorunumuza bugüne kadar kimse çözüm bulmadı. Depomuz var ancak su olmadığı için dolduramıyoruz. Yazın sıkıntımız had safhaya çıkıyor, iki günde 20’şer dakika su verebiliyoruz. Mahallemizin su sorununun çözülmesi için kaynaklarımızın temizlenip bakıma alınması ve yeni sondajlar yapılması gerekiyor. Bir saatlik su geldiğinde mahalleli çanağı, kovası, deposu neyi varsa dolduruyor. Biz içme suyu sorunumuzun çözümü için Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ’den de bir yıldır çözüm bekliyoruz ama şu ana kadar bir iş yapılmış değil.” dedi.

Mahallelerinin unutulduğunu belirten Turan Güçlü isimli vatandaş da, “Mahallemizde içme suyumuz yok. Yollarımız berbat. Arayıp soran yok. Adeta unutulduk. Aydın büyükşehir olduğundan beri mahallemize bir yıldır bir çivi dahi çakılmadı.” diyerek tepki gösterdi.