Çorum'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, dezavantajlı ve beslenmeye ihtiyaç duyan vatandaşlara 'Güçsüzler Bakımevi' kuruldu.

Yeni düzenlemelerle daha modern hale getirilen bakımevini ziyaret eden Çorum Valisi Ahmet Kara, bakımevinin düzenleme yapılarak daha yaşanabilir bir hale getirildiğini söyledi. Sokaklarda yaşamak zorunda kalan vatandaşlar için sıcak bir yuva oluşturdukları ifade eden Kara, "Devlet her türlü insanımızı ya sağlık şemsiyesine ya da sosyal hizmet şemsiyesi altına almış durumda. Burada yaşayan vatandaşlarımızın ortamının iyi olmadığını tespit ettik. Buradaki perişan ortamdan bu vatandaşlarımızı kurtaralım istedik. Onları da güzel bir ortama kavuşturduk. Onlar da güzel ortamda daha sağlıklı ve bakımlı yaşayacaklar. Devletimiz hiç bir vatandaşını sokakta bırakmayacaktır. Burada şu anda 10 vatandaşımız kalıyor. İnşaallah daha fazla olmaz ama olursa onlar için de gerekenler yapılacaktır.'' dedi.

Bakımevini gündeme gazetecilerin getirdiğini dile getiren Vali Kara, ''Siz bizim mesai arkadaşlarımızsınız. Ben gazeteciler için hep bunu söylüyorum. Siz bizi eleştireceksiniz ki biz eksik yaptığımız şeyler varsa düzeltelim. Aksayan hizmetler noktasında gazeteciler sayesinde daha iyi hizmetler üreteceğiz.'' ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Vali Kara ve beraberindekiler odaları tek tek inceledi.