Bursa'da sokakta baygın olarak bulunan genç, "10 liraya aldığım uyuşturucu esrar maddesini merak edip kullanınca sızıp kalmışım" dedi. Cumhuriyet savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hamitler Kent Mezarlığı'nda bir kişinin yerde baygın olarak yattığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullandıktan sonra bayılan Ö.C.'yi hareketsiz olarak buldu. Mezarlığa çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla hastaneye kaldırılan Ö.C., sokaktan 10 liraya aldığı esrar maddesini merak edip kullandığını dile getirdi. Olayla ilgili ifade veren Ö.C., "Tanımadığım, bir daha görsem dahi tanıyamayacağım bir şahıstan bir içimlik esrar maddesini 10 liraya aldım. Sonra Hamitler Mahallesi Kent Mezarlığı'na giderek esrar maddesini tütün ile karıştırıp sigara haline getirdikten sonra içtim. İlk defa merak edip uyuşturucu kullandım, sızıp kalmışım. Beni gören vatandaşlar ambulans çağırmış." dedi. Hastanede tedavisi tamamlanan şahıs hakkında, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldığı duyuruldu.

Yıldırım ilçesinde uyuşturucu madde satan kişilere yönelik denetimler sırasında Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği ekipleri, M.D.'nin üzerinde 2 gram metanfetamin ile 1 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirdi. Polis merkezine götürülen şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

Nilüfer Beşevler Şehit İsmail Özbek Polis Merkezi Amirliği ekipleri ise Çalı Mahallesi Ahıska Caddesi üzerinde durumu şüpheli E.Ü. idaresindeki aracı durdurdu. Aracın yolcu kapısı iç bölümünde gazete kağıdına sarılı vaziyette 8,5 gram ağırılğında uyuşturucu madde bulundu. Polis merkezine götürülen şüpheli E.Ü. hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.