Edirne’de suça sürüklenen ve suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş dezavantajlı kesimin çocuklarına yönelik başlatılan proje kapsamında 15 genç meslek sahibi oldu.

Edirne Valiliği onaylı İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından 'Kızanlar Dayanışma Atölyesi' adı verilen bir proje hayata geçirildi.
Bu kapsamda il merkezimizde suça sürüklenen ve suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş dezavantajlı kesimden 15 genç, Sanayi Sitesi Mesleki Eğitim Merkezi’nde kaynakçılık ve elektrikçilik kursuna alındı. Sabah evlerinden alınan ve akşam tekrar geri bırakılan çocukların tüm masrafları İl Özel İdaresi bütçesinden karşılandı. Yaklaşık 69 bin TL maliyetli proje çerçevesinde gençler, 520 saatlik bir kurs sürecinden geçti. Kursu başarı ile tamamlayarak çıraklık sertifikası almaya hak kazanan öğrenciler kapanış töreni düzenlendi.

Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve çok sayıda emniyet şube müdürü katıldı.
Burada açıklama yapan Vali Dursun Ali Şahin, Edirne’ye atandığında hırsızlık olaylarının fazla olduğunu gözlemlediğini belirterek, hırsızlığın da genelde küçük çocuklar tarafından yapıldığını anlattı. Bunun üzerine bunlara yönelik bir eğitim programı düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Şahin, 520 saat süren eğitim programında 15 öğrencinin kaynakçılığını öğrendiğini kaydetti. Önümüzdeki hafta 15 kişilik bir kursun yeniden başlayacağını dile getiren Vali Şahin, şöyle devam etti: "Onlar da marangozluk eğitim alacak. Bu 15 kişilik grup, kaynakçılık ve elektrikçilikle ilgili eğitim gördüler. Bundan sonra arkadaşlarımız bunları sanayide uygun yere yerleştirecekler. Ve bunların almış olduğu harcırahlar da belli bir süre devam edecek. Böylece bunları hayata kazandırmış olacağız."

Çıraklık kursunu başarı ile tamamlayan gençlerden biri olan Muhammet Dalböken, hayata yeniden doğmuş gibi mutlu olduklarını ifade etti. Kötü alışkanlıkları bırakarak bir meslek sahibi olduğunu belirten Dalböken, "Artık önümüze bakıyoruz. Geriye dönüş yok. Şimdi işimizin başına geçeğiz." diye konuştu. Kendi yaşıtı olan gençlere de seslenen Dalböken, "Kurtulun o bataklıktan. Devletimiz yardım ediyor. Gidin başvurun. Yapın bir şeyler, kurtarın kendinizi." açıklamasını yaptı.