Manisa'nın Soma ilçesinde 1828 yılından bu yana tahin helvası yapan Baldır ailesi, altı kuşaktır eski usûlle ve el emeğiyle imalata devam ediyor. Marka haline gelen meşhur tahin helvasını, kendi atölyelerinde susamı kül suyuyla yıkayarak, ardından taş değirmende öğüterek yapıyorlar.

İşletme sahibi Nurullah Baldır, mesleği beşinci kuşak olarak devam ettirdiğini belirterek, "Altıncı kuşak oğlum Ali Baldır'la da devam ederek, bu damak lezzeti ve kalitesini tattırmak için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Somamız'ın simgelerinden biri haline gelen helvamızı, Türkiye geneline ve başka ülkelere de tanıtmak içinde çalışıyoruz." dedi. Helvanın daha ziyade kışın çok satıldığını vurgulayan Baldır, "Yaz aylarına geldiğimiz şu günlerde ise mevsim gereği havalar sıcak olmaya başladığından ister istemez satış düşük." diye konuştu. Müşterileri de, "Bu tahin helvası harika. El emeğiyle üretilen bu helvayı herkesin tatmasını isteriz." diyor.