BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak Ankara 2. bölge milletvekili adayı Selahattin Şenliler, iktidarın, 'Benden olmayan yaşamasın' yaklaşımında olduğunu ifade etti. Şenliler, "17-25 Aralık operasyonundan sonra belli bir cemaate karşı 'gizli örgüt ithamı' ile yaklaşan AKP hükümeti, bu cemaate yakın olan her kurum ve kuruluş ile her şahsı gizli örgüt üyesiymiş gibi kamuoyuna sunarak algı yaratıyor. Benden olmayan yaşamasının örneği Bank Asya'ya el konulmasıdır." dedi.

Milli İttifak, Saadet Partisi milletvekili adayı Şenliler, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda “Gönlünde yatan aslan” olarak tarif ettiği AKP’ye açıktan oy istemesinin, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığı ile bağdaşmadığını vurguladı. Şenliler, "Cumhurbaşkanı, görevi ve konumu itibariyle bütün milleti kucaklayıcı olma yerine sürekli bir düşmanlık ve cephe yaratmaya çalışıyor. Kendisi bütün milleti, 80 milyonun tamamını kucaklamak durumundadır. Devletin başında bulunan sayın reis-i cumhur sadece kendisine oy veren yüzde 51,5 seçmenin cumhurbaşkanı değildir. Siyasi faaliyetlerde bulunup gönlündeki aslana oy istemesi anayasal bir suçtur." diye konuştu.

"BENDEN OLMAYAN YAŞAMASININ ÖRNEĞİ BANK ASYA’YA EL KONULMASIDIR"

AKP’nin toplumu ayrıştırdığını ve kutuplaştırdığını vurgulayan Şenliler, "17-25 Aralık operasyonundan sonra belli bir cemaate karşı 'gizli örgüt ithamı' ile yaklaşan AKP hükümeti, bu cemaate yakın olan her kurum ve kuruluş ile her şahsı gizli örgüt üyesiymiş gibi kamuoyuna sunarak algı yaratıyor. Başta cumhurbaşkanı ve iktidar partisi mensupları, ülkeyi bölmekten, benden olan ve olmayan diye ayrıştırmaktan vazgeçmelidir. Bu ayrıştırmanın ve benden olmayan yaşamasın diye yaklaşımın en son örneği de Bank Asya’ya el konulmasıdır. Ekonomik faaliyetlerin siyasi müdahale yapılıyormuş gibi algılanması son derece yanlıştır. Üstelik sürekli yabancı yatırımcının, yabancı sermayenin davet edildiği ülkemizde milli bir bankaya el konulması son derece yanlıştır.” şeklinde konuştu.

"BANKACILIK FAALİYETLERİ KANUNLA DÜZENLENİR EKSİKLİKLER VARSA TAMAMLATTIRILIR"

“Bankacılık faaliyetleri kanunla düzenlenir, bağımsız denetim ve düzenleme kuruluşu BDDK tarafından denetlenir.” diyen Şenliler, şöyle devam etti: “Eksikleri varsa tamamlattırılır. Ekonomik faaliyetler serbest piyasa içinde kendi mecrasında serbestçe yürütülmek zorundadır. Demokratik rejimin teminatı altında olan iktisadi faaliyetlere müdahale edilmesi, siyasi iradenin hasım gördüğü kurum ve kuruluşların; devlet gücü kullanılarak sindirilmesi ve baskı altına alınması şeklinde algılanmaya yol açacak bu gibi uygulamalar; gerek iç kamuoyunda ve gerekse uluslar arası kamuoyunda ülkemizin kredisini düşürecek sonuçlar doğurur endişesini taşımaktayız. Bu yanlış uygulamadan süratle vazgeçilmeli ve milli bir kuruluş olan, tamamen milli ve yerli bir yapı olan Bank Asya’nın sahiplerine ortaklarına iade edilmelidir."