Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs tarihinde yaşanan maden faciasında 301 madencinin şehit olmasının ardından şehit ailelerinin ve madende çalışanların sesini duyurabilmek için, Soma çalışan ve maden şehitleri adlı bir dernek kuruldu.

Yaşanan facianın birinci yıl dönümü olduğundan derneğin açılışa gelen, Pak Maden İş Genel Başkanı Vedat Öztürk'ün katılımıyla yapıldı. Açılış konuşmasında Öztürk şunları söyledi: "Soma'nın bu yaşanan facianın birinci yılında, burada şehit yakınlarına sahip çıkmak için kurulmuş olan güzel bir derneğimizin açılışını gerçekleştirdik. Böyle bir şerefli bir yerin bize hakikaten yeter. İnşallah bu derneğimiz Soma'daki tüm maden emekçilerimizin yakınlarına sahip çıkacak. Buradaki insanlarımıza bu dernek verimli faydası dokunur." dedi.

Dernek Başkanı Mustafa Çabuk ise, "Soma Çalışan ve Maden Şehitleri Derneğimizi şehitlerimiz için açmayı hedef bildik. Yaşanan bu faciadan sonra bizlerde, şehitlerimizin haklarını aramak ve onların yanlarında olduğumuz hissettirmeyi istedik. Onların sağlıkta, hukukta her türlü konuda yardımcı olmak için uğraşacağız ve onlar için çalışıp, bu adres onların ikinci adresi olarak bilmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra derneğin açılış kurdelesini Pak Maden İş Genel Başkanı Vedat Öztürk'ün tarafından kesilerek yapıldı.