Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu facianın ceza davanın dördüncü duruşması, tanıkların ve mağdurların ifadeleriyle devam ediyor. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada tanıklardan Mustafa Köse’nin sözleri ortalığı karıştırdı.

Bant tamirinde düz işçi olarak çalışan Köse’nin savcılığa, iş müfettişlerine ve mahkemeye verdiği ifadeler birbiriyle çelişti. Diğer tanıkların aksine, saat 15.15’te kulakları sağır edecek bir patlama olduğunu ve dinamit patlamasına benzemediğini söyledi. Diğer ifadelerinde kolunda saat olduğunu belirten Köse, mahkemede ise saati olmadığını, tahmini olarak konuştuğunu kaydetti. Tanığın çelişkili ifadeler vermesi, sanık avukatları ve sanıklar tarafından soru yağmuruna tutulması, müşteki avukatları ve maden şehidi yakınlarının tepkisine sebep oldu.

Mahkeme heyeti duruşmaya ara verirken faciada oğlunu, kardeşini ve bir yakınını kaybeden Hatice Özkoç fenalık geçirdi. Salondan çıkan Özkoç’a, sağlık ekipleri müdahale etti. Mahkeme çıkışı isyan eden Özkoç, “Mahkemeye geliyorum ama çok zor dayanıyorum. Kolay değil, bir seferde üç tane cenaze verdim. Kolay değil, üç tane ölü. Başına gelen bilir. Daha onlar bizi suçluyor. Onlar dışarı çıksın, ben onların yerine de yatıveririm hapishanede. Biz nasıl olsa yandık, onlar gezsin dünya yüzünde. Adamlar hapiste yatıyor, karıları denizde geziyor. Allahım, bizim yaşadığımız bu acının beş mislini onlara versin, başka hiç bir şey demiyorum.” dedi.