Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasında, ara karardan önce sanık avukatlarının talepleri dinlendiği sırada şehit madenci ailelerinin tepkileri arttı. Müşteki avukatları, duruşmanın tamamlanabilmesi için aileleri dışarıya çıkmaları konusunda ikna ederek salonu boşalttı. Dışarıya çıkan aileler, gözyaşları içinde sanıklara ve sanık avukatlarına tepki gösterdi.

Soma maden kazası ceza davasının üçüncü duruşmasının dokuzuncu celsesinde, maden şehidi aileleri mahkeme salonunu terketti. Savcı, müşteki avukatları ve sanıkların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, bunları yazılı olarak aldı. Sanık avukatları ise taleplerini sözlü olarak ilettikleri sırada facianın bir sabotaj ihtimali olabileceğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme salonu karıştı. Büyük tepki çeken ifadelerin ardından müşteki avukatları, maden şehidi ailelerinin, duruşmanın devamı açısından dışarıya çıkmalarını talep etti. Gözyaşları içinde dışarıya çıkan aileler, sanık ve sanık avukatlarına tepki gösterdi. Baygınlık geçiren bazı kişilere de sağlık ekipleri müdahale etti.

Müşteki avukatları Can Atalay ve Selçuk Kozağaçlı da salon dışına çıkarak, ailelere hitaben biren konuşma yaptı ve ailelerin sakinleşmesini istedi. Av. Kozağaçlı, sanık avukatlarının aileleri kışkırtarak, duruşmayı Akhisar’dan aldırmaya çalıştıklarını fakat buna izin vermeyeceklerini söyledi. Duruşmanın iki haftadır istedikleri şekilde devam ettiğini ve sabırla sonucu beklediklerini ifade etti. Avukatların konuşmalarının ardından aileler, hep birlikte mahkeme salonu dışında bulunan parka gitti. Sanık avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, ara kararı açıklamak üzere duruşmayı öğleden sonraya erteledi. Salonu terkeden ailelerin, öğleden sonra ara karar açıklanırken duruşmaya gireceği öğrenildi.