Manisa Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının 1. duruşması 4’üncü oturumunda sanık ve müşteki avukatları arasında defter krizi yaşandı.

Sanıkların bahsettikleri dinamit defterlerinin avukatlarında olduğunu belirtmeleri üzerine müşteki avukatları bunun bir delil karartma olduğunu ve defterlerin derhal mahkemeye sunulması gerektiğini aksi takdirde savunmasını yapan tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. 4’üncü gününe giren davada tutuksuz sanıklardan maden mühendisi C sınıfı iş güvenliği uzmanı Ergün Yılmaz’ın savunmasını verdiği sırada, daha önceki sanıkların da bahsettiği dinamit defteri ve topçu atış defterinin kendi avukatlarında olduğunu belirtmesi üzerine şehit ailelerin ve yaralı madencilerin avukatları sanık avukatlarının elinde bir delil olduğunu ve bunun mahkemeye sunulması gerektiğini belirtti. Sanık avukatları ise ellerindeki delilin delil sunma aşamasında teslim edileceğini belirtmesi üzerine avukatlar arasında tartışma yaşandı. Müşteki avukatları bir delil karartma ile karşı karşıya kaldıklarını delilin tutuksuz sanıkların elinde olduğunu ve bunun mahkemeye teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Avukatlar eğer defterler teslim edilmezse savunmalarını veren tutuksuz sanıkların da cumartesi ve pazar günü mahkemeye ara verilecek olmasından dolayı delille oynayabilecekleri gerekçesiyle tutuklanmalarını talep etti. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı da bu defterlerin daha önce de iddianamede yer aldığını yeni bir durum olmadığını belirterek savunma almaya devam edeceğini söyledi. Her iki grup avukatın karşılıklı söz atışması yaşaması üzerine mahkeme Başkanı Ballı, "Sizlere bu konuda söz hakkı vermiyorum" diyerek Ergün Yılmaz’ın savunmasını almaya devam etti. Ergün Yılmaz’ın savunmasının ardından diğer tutuksuz sanık maden mühendisi emniyet amiri Harun Güneş’in savunmasına geçildi.