Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 Ağustos 2105'te başlayan, Soma maden kazası davasının üçüncü duruşmasının dokuzuncu celsesi başladı. Salon dışındaki parkta bekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine polis müdahale etti. Şehit madenci aileleri ise yine yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna alındı. Yürüyüşle mahkeme salonuna gelen aileleri, bugünkü celseye daha çok ilgi gösterdi.

Halk Evleri, Sosyal Haklar Derneği ve KESK üyelerinin, davanın başından beri salonun girişinde bulunan parkta açtıkları çadırın polis tarafından kaldırılmak istenmesi arbedeye sebep oldu. Polislerle sivil toplum kuruluşu temsilcileri arasında yaşanan gerginlik sonucu Halk Evleri’nden Mehmet Akif isimli bir şahıs gözaltına alınmak istendi. Arbedeyle sivil toplum kuruluşu temsilcileri Mehmet Akif’i polisten geri alırken çadır ise söküldü. Polis ekipleri, ortamın daha fazla gerilmemesi için Mehmet Akif'i bıraktı. Araya avukatların girmesiyle polis geri çekildi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis müdahalesine tepki gösterirken çadırın 10 gündür aynı yerde olduğunu, kaldırılmak istenmesine anlam veremediklerini söyledi.

DAVADA ARA KARAR ZAMANI

Dün şahitlik yapan beş madenciden birinin şirket lehine konuşması, ailelerin büyük tepkisini çekmiş, duruşma bugüne ertelenmişti. Bugün altı şahidin daha dinlenmesi, ardından mahkeme heyetinin, müdafi ve müşteki avukatlarının yazılı taleplerini aldıktan sonra ara kararını açıklaması bekleniyor. Maden şehitlerinin aileleri, 18 Ağustos’tan beri Soma, Kırkağaç, Savaştepe, Bergama ve Kınık’tan çocuklarıyla birlikte gelerek davayı takip ediyor. Ayrıca HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de duruşmaya katılmıştı.