Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği, Eynez Maden Ocağı'nı işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'e ait Işıklar Maden Ocağı'nda, işçilerle iftar yaptı.

Facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı'ndaki çalışmalar hakkında bilgi veren Işıklar Maden Ocağı İşletme Müdürü Haluk Evinç ise kazanın ardından kapanan ocakla ilgili hazırlıkların sürdüğünü, yılbaşına kadar tüm çalışmaların tamamlanarak yeniden kömür üretimine başlayacağını söyledi. Haluk Evinç, "İş güvenliğiyle ilgili artırılması gereken hayat hattı, antistatik bantlarla ilgili çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı. Bunların da siparişlerini verdik. İşçi arkadaşların üzerinde taşıyacağı çip sistemlerinin de siparişleri verildi. En geç yılbaşına kadar her şeyi bitireceğiz." dedi.

Yerin altında başka bir dünya ve hayat olduğunu ifade eden Vali Bektaş ise "İşçilerimiz, mühendislerimiz, kömürü yeryüzüne çıkarıp insanlarımızın hizmetine sunmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değil. Zor bir çalışma ortamı var burada. Soma Kömür İşletmeleri diğer ocağında o geçen yılki büyük kazayı yaşamış, bu tecrübeyi yaşamış bir şirket. Bu tecrübeden bizim çok şey öğrenmemiz gerekir." diye konuştu.