Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs 2014'te meydana gelen faciada hayatını kaybeden 301 maden işçisinden 39'unun mezarının bulunduğu Soma Maden Şehitliği'nde buruk bir Babalar Günü yaşanıyor.

Soma ilçe Belediye Mezarlığı içerisinde bulunan maden şehitliğini Babalar Günü dolayısı ile ziyaret eden 18 yaşındaki Burhan Öksüz, babası Orhan Öksüz'ün (49) mezarına geldi. Öksüz, babasının mezarının üstünü sulayarak, dua etti. Babasının kabrine karanfil bırakan Öksüz, buruk bir şekilde 'Babalar Günü'nü kutladı.

'BABALAR GÜNÜNÜ İKİNCİ KEZ ONSUZ GEÇİRİYORUM'

Şehit madenci oğlu Burhan Öksüz, "Buraya bugün, hayatını kaybeden babamın mezarını babalar gününü kutlamak için geldim. Bu yıl babalar gününü ikinci kez onsuz geçiriyorum. Gerçek çok acı veren bir durum. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir acıyı. Bugün buraya gelerek, babamın babalar gününü kutlayarak ona duamı okudum, mekanı cennet olsun babacığım." diye konuştu.

Maden Şehitliği'ne Manisa ile diğer il ve ilçelerinden gelen vatandaşlar maden şehitlerin mezarlarını ziyarette bulunarak, dua etti.