Manisa'nın Soma ilçesindeki Özel Birlik Lisesi öğrencileri, 2015 LYS’de ilk on binde 29 Türkiye derecesi elde etti. Yerleştirme sonuçlarında da öğrencilerine, Türkiye’nin en gözde üniversitelerini kazandırma başarısı gösterdi. Sekiz tıp, iki hukuk, bir diş hekimliği, 14 mühendislik, yedi iktisadi ve idari bilimler, altı eğitim ve fen-edebiyat, sekiz sağlık bilimleri, bir PDR ve iki sosyal bilimler kazanan öğrenci bulunuyor.

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan öğrencilerden Kübra Nur Güney, "Hedeflemiş olduğum, kazanılması en zor bölümlerden biri olan tıp fakültesinde okumak için zorlu yoğun bir süreçten geçtik. Nihayetinde amacıma ulaştım. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum." dedi.

Özel Birlik Lisesi Müdürü Hamza Yakar ise, "Bizim okul olarak hedefimiz, her öğrencimizi TEOG-SBS'de daha iyi bir sıralamayla mezun etmek ve hedefledikleri bölümleri kazanmalarını sağlamaktır. Sonuçlara baktığımızda, büyük oranda amacımıza ulaştığımızı görüyoruz. Bu başarı, emeğin ve sistemli bir koordinasyonun sonucudur. Biz bu eğitim kurumumuzda, dört yıl boyunca harcanan emeğin neticesini almış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.