Santral önünde kurulan direniş çadırına destek için gelen Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Ferudun Yükselir, Balıkesir Tes-İş Şube Başkanı Necdet Özbay ve yönetim kurulu, Teş-İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan ve yönetim kurlu ve çalışan işçiler ile bir araya geldi. 

Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Ferudun Yükselir burada yaptığı basın açıklamasında, yetkililerle görüşmelerinde kendilerine santralin yapımının ertelemesini gerçekleştireceklerini söylendiğini aktarıp, "Biz erteleme istemiyoruz. 6 ay erteleme bir sene ertele sonra aynı olayı yeniden yap. Biz bunu istemiyoruz. Şuan önümüzde bir genel seçim var. Sloganımız var ya, 'bizi satanı bizde satarız' diyoruz. Ama satmıyoruz. Maalesef bir makarnaya, kömüre, oduna satmıyoruz. Ama bir gerçekte var bizim ekmeğimizle kim oynuyorsa dimdik karşısındayız. Bizi bir yerlere şikayet etsinler, ama biz bildiğimizi yapacağız. Biz onlardan şunu istedik; Şu özelleştirme sözleşmesine çalışanların yüzde doksan beşi sayısı korunurluğunu ibaresini yanına, mevcut çalışanların yüzde doksan beşi korunur. Mesele yok koyamayız neden? Eski Başbakan, yeni Cumhurbaşkanı karşı çıkıyor. Koysanız ne olur, burada ki çalışanlar yüzde doksan beşi çalışıp emekli oluncaya kadar çalışsın ne var ki bunda ne gibi bir mahsuru var? İki bin lira, iki bin beş yüz lira, üç bin lira alanlar var. Onlar bin liraya kendi adamlarımız çalıştırırız diyorlar. Yatağanda gördük, Yatağandaki direnmemizin önemli bir sonucunu gördük. Sendikayı kapısından sokmak istemeyen bir işveren, diğer işyerlerinde sendikasız işçi çalıştıran işverenler bizlerle görüşerek bizlerden sizlerin şartlarınız nedir diye sorduklarında, bizler herkes çalışacak bir sene iki sene değil diye söyledik. Santralin ertelemeyle ilgili bizler bunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

Balıkesir Tes-İş Şube Başkanı Necdet Özbay ise, "Bizler de destek vermek için Balıkesir Tes-İş Yönetim kurulu olarak buraya geldik. Bu direnişi, 'direne direne kazanacağız.' Bizler Balıkesirli olarak direnmenin ne demek olduğunu iyi bilenleriz. Çünkü dağıtımlar özelleştirdiğinde çalışanların ne durumda olduğunu hep beraber gördük. Özelleştirme; 'İşsizlik demek', 'ekmeğini kaybetme demek', 'sömürülmek demek' bizler şuanda sizlerin yanındayız. Destek vermeye de her zaman devam edeceğiz." şeklinde konuştu.