Bank Asya'ye yapılan siyasi operasyona, her kesimden tepki gösteriliyor. Manisa'nın Soma ilçesine de erken saatlerde giden vatandaşlar, yeni hesaplar açarak destek oluyor.

Soma'da ikametgah eden, üç çocuk annesi Fecriye Baysarı da sabah erken kalkıp bankaya para yatırmak için gidenlerden biri. Baysarı, "Bank Asya'yı batırmak isteyenler muradına eremeyecekler, onu biliyoruz. Burada Bank Asya'ya destek için bulunuyoruz. Kanımızın son damlasına kadar veririm gerçekten. Benim de üç katlı evim var, gerekirse bunları da satmaya razıyım. Allah şahit ki sabaha kadar hiç yatmadım. Hiç gözümü kırpmadan, yani kanımız, canımız, her şeyimiz feda hizmete. Allah yolunda feda ettik yani. Onlar bastırdıkça biz de bastıracağız. Dimdik ayaktayız, hiç korkmuyoruz." diye konuştu.

Bankaya üzgün gittiğini ama sevinçli döndüğünü belirten Recep Turhan ise, "Buradaki hareketliliği, arkadaşlarımızın buralara sahip çıkmasını gördükçe daha da seviniyoruz. İnşallah sevincimiz daha da katlanacaktır. Bugün buraya, pazara çıkmayıp bu paramı seve seve Bank Asya'ya yatırmaya geldim." dedi.

'BANKAYA MADENCİ EŞLERİNDEN DESTEK'

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinden meydana gelen maden faciasında şehit olanların eşlerinden bazıları da Bank Asya'ya desteklerini esirgemedi. Şehit madenci Halil Kutbey'in eşi, üç çocuk annesi Kibariye Kutbey, "Bankaya para yatırmak için buraya geldik. Zor zamanımda bu insanlar benim yanımdaydı, Allah onlardan razı olsun. Şimdi ise ben onlara destek vermek için buradayım. Hiç kimse bu bankayı batırmasın." dedi. Şehit madenci Halil Ergöz'ün eşi Fatma Ergöz de, "Acı günlerimizde bizlere destek oldular. Şimdi biz de bankamızı yıktırmamak ve destek olmak için buraya geldik." dedi.