Soma'daki maden faciasında bilanço giderek ağırlaşıyor. Son açıklamayı bugün saat 08:00 sıralarında yapan Enerji Bakanı Yıldız, ölü sayısının 283'e yükseldiğini söyledi.

Yıldız saat 20.09 sıralarında yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasının ardından sürdürülen çalışmalarda bugün 1 işçinin daha çıkarıldığını söyledi.

Bu geceki çalışmaların önemli olduğu kanaatindeyiz bugün bir çağrımız olacak. 6 işçi kardeşimizin ailelerinde henüz bir müracaat olmadı, bu ailelerin muracaat etmelerinde büyük fayda var. İdari olarakta adli olarakta soruşturma başlamıştır. Teftiş kurullarımız görevinin başındadır. Yarın bizim için çok önemli bundan sonraki kısımda eksiklik varmıydı diye her şey tartışılacak. Panelin birtanesine daha ulaşıldı ve çalışma başlatıldı.

Şuana kadar verdiğimiz rakamların tamamı teyit edilmiş rakamlardır. Biz en son tüm işçiler çıkarıldıktan sonra rakamlarımızı açıklarız. Şu anda hastanelerde 3 hastamız kaldı, diğerleri de taburcu oldular hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Teftişlerimiz sonucunda 114 maden ocağı kapatıldı.