Soma Kömür İşletmesi A.Ş.'ye ait Eynez, Işıklar ve Atabacası ocaklarından çkarılan 2 bin 831 işçi, tazminatlarını almak için Türkiye Kömür İşletmesi (TKİ)'ne bağlı Ege Linyit İşletmesi (ELİ) binası önündeki oturma eylemlerine yedi gündür devam ediyor. Tazminatlarını almak için TKİ'ye dilekçe yazmaya başladılar.

Eyleme ilk günden itibaren katılan işçilerden Hidayet Merdim, dilekçeyle şunları talep etti: "Soma Kömürleri A.Ş.'ye verilen Manisa ili Soma ilçesi Eynez köyünde bulunan kömür madeninde çalışmaktayken iş akdim, 30.11.2014 tarihinde feshedilmiştir. Ödenmeyen kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile tüm haklarımın kurumunuz tarafından ödenmesini istiyorum."

Merdim, yaptığı açıklamada ise, "Sabah akşam işçi arkadaşlarımızla bu oturma eylemimize devam ediyoruz. Geceleri soğuk olduğundan arkadaşlarımızdan hasta olanlar oldu ama her şeye rağmen yasal haklarımızı almak için mücadelemizi asla bırakmayacağız. Bugün burada TKİ kurumuna, eylem yapan arkadaşlarımızla birlikte dilekçelerimizi yazmaya başladık. Bu dilekçelerimizi perşembeye kadar yazmaya devam edip TKİ'ye göndereceğiz." dedi.