Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014'teki faciadan sonra Soma Kömürleri A.Ş. tarafından işten çıkarılan 2 bin 381 madencinin tazminatlarının, bugünden itibaren dört taksitte TMSF tarafından ödeneceği açıklandı. Buna işsiz madencilerden bazıları, "Neden tam seçim arifesi gününde bizim paramız yatırılıyor?" diye tepki gösterdi.

'TAZMİNATLARIMIZIN YATMASI BİRAZ GEÇ KALMADI MI?'

Tazminatların seçim arifesinde ödenmesine tepki gösteren madencilerden Sami Yavuz, "Tazminatlarımızın yatması biraz geç kalmadı mı? İlla her şeyin seçim öncesi mi yapılması lazım? Bu insanlar aylardır sokakta. Niye bizlere bundan iki ay önce, üç ay önce para yatırmadılar? Tam seçim arifesi bizim paramız yatıyor. Onu da zaten öğrendiğimiz kadarıyla dörde bölüyorsunuz. Madem paramızı dörde bölecektiniz, niye zaten çıkışı aldığımız günden itibaren başlatmadınız? Zaten işsizlik maaşlarımız da bitti. Böyle saçma sapan bir şey olmaz ya. Biz burada 10 yıldır emek veriyoruz, paramızın tamamını istiyoruz. Bir buçuk, iki bin lirayla bu işçiyi tatmin etmez. Zaten biz altı aydan beri işsiziz. Şu anda bizim hepimizin ilk taksitleri 5 bin lira, 6 bin lira." şeklinde konuştu.

Milleti oyalamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiğini iddia eden Ali Söğüt ise, "Manisa'ya onun için milleti bir nevi susmaya, milleti bankanın önünde akşama kadar bekletip Cumhurbaşkanı gelecek, bir şekilde herhangi bir maden işçisi Manisa'ya gidip de Cumhurbaşkanı'nı protesto etmesin diye bunu düşünüyorlar, bunu planlıyorlar. Amacı da bu zaten. Seçim öncesi tazminatları yatırıyorlar." dedi.

Taner Yıldız da, "Ben pek cebime girmeyince buna inanmıyorum. Artık güven kalmadı. Cebime girecek, ondan sonra yattığından emin olacağım. Zaten dört tane kira vereceğim aldığım parayla. Dört aydır içeride kira birikti. Bunun yanında işe giremiyorum. İşe almıyorlar, ne olacak? Bize bundan sonra iş de lazım. İlk önce hakettiğimiz paramızı alalım da, cebime girmedikçe emin değilim yani. Güvenim yok. Şu an benim gibi işten atılan 3 bin kişi de aynı şeyi söylüyor. Güven meselesi, güven yok kardeşim." şeklinde konuştu.