Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olanlardan Ali Gül'ün eşi dolandırıldı. İki çocuk annesi Meryem Gül'ün, kendisine verilen yaklaşık 200 bin lira yardım parasının, yatırdığı bankadaki M.S. adlı memur tarafından çalındığı iddia edildi. Şüphelinin, çalıştığı banka şubesindeki yüklü hesapları boşalttığı, bunlar arasında Gül'ün hesabının da bulunduğu öne sürüldü.

'O PARAYLA ÇOCUKLARIMA YÖNELİK YATIRIM YAPACAKTIM'

Meryem Gül, "Eşimin, benim sigorta parası vardı, 30 bin lira. Onu o bankaya yatırmıştım. Diğer afetten gelen parayı da oraya yatırmıştım. Hepsi yaklaşık 200 bin lira civarındaydı. O parayla bir ev alıp ve de çocuklarımın geleceğine yönelik bir yatırım yapacaktım. Bir kızım, bir oğlum var. Şu an durduğum ev, kayınbabamın üzerine. Kaymakam Bey'in bana söylediği ise bize o paranın geri verileceği." dedi.

KAYMAKAM ATÇI: ŞEHİT MADENCİ AİLELERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise söz konusu bankayla ilgili iki üç aydır soruşturma devam ettiğini belirtti. Kaymakam Atçı, "Gerçekleşen bu olayla ilgili müfettişler bir rapor hazırlayarak işlemler devam ediyor. Bazı ailelerimiz mağdur olmuş ama bu mağduriyetler banka tarafından giderilecek. Savcılık olaya el koymuş durumda, adli soruşturması sürüyor. Şu anda banka, müfettişlerden rapor bekliyor. Bankadaki o memur için arama kararı da çıktı. Kişi aranıyor, tutuklamaya da sevk edilmiş. Rapor adliyeye intikal etti, adli soruşturması da devam edecek. Müfettişlerin gelip gitmesinde ve rapor doğrultusunda, mağdur olan ailelerin bütün mağduriyetleri giderilerek, banka tarafından faizleriyle birlikte iade edilecek. Bankadan dolandırılan paranın meblağı ise yaklaşık 1 milyon lira olarak ifade ediliyor." şeklinde konuştu.