Somali’deki Türk okulunda İngilizce öğretmenliği yapan Abdullah Gök ve Emine Karakuş Türkiye'de evlenmeye karar verirken, Bünyan ilçesinde aile ve akrabalarının katılımı ile yapılan düğünün sürpriz isimleri Kayseri’de eğitim gören Somalili öğrenciler oldu. Somalili gençler, ülkelerinde öğretmenlik yapan çiftin düğününde Kur’an-ı Kerim okuyup ilahiler söylerken, düğün sahibi gibi misafirleri kapıdan karşılayarak yol gösterdi.

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde öğrenim gören Somalili öğrenciler, Somali Bedir Türk Lisesi’nde görev yapan öğretmenlerin düğününde ev sahibi oldu. 3 yıl önce Bünyan’dan Mogadişu Bedir Türk Lisesi’ne giden İngilizce öğretmeni Abdullah Gök ve geçen yıl aynı okula gelen Adanalı İngilizce Öğretmeni Emine Karakuş’un düğünü ilginç anlara sahne oldu. Kılıçaslan Liseleri'nin son sınıfında öğrenim gören Somalili ve Kongolu onüç öğrenci düğüne katılan misafirleri tek tek karşılarken, düğün organizasyonunu da gerçekleştirdiler. Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve ezgiler okuyan öğrenciler, davetlilerden büyük ilgi görürken; damat Abdullah Gök’ün ve gelin Emine Karakuş’un öğrencilerin vefası karşısında zaman zaman duygulandıkları dikkatlerden kaçmadı.

Kendi ülkeleri olan Somali’de fedakarca görev yapan öğretmenlerini mutlu günlerinde yalnız bırakmayan vefalı öğrenciler, davetlilerden büyük alkış aldı. Damat Abdullah Gök, ”Somali halkı, Türk okullarını ve Türkleri çok seviyor ve bizleri baş tacı ediyor. Somali halkının okullarımıza büyük teveccühleri var. Bize bakışları, Türk okullarına bakışları çok olumlu oluyor. Değişeceğini de sanmıyorum. Düğünümüzün organizasyonunu, Türkiye’de öğrenim gören Somalili öğrencilerin yapması bizler için unutulmayacak bir anı olarak kalacak. Onları bizlere kazandıran Kimse Yok Mu Derneği'ne ve Kılıçaslan Liseleri'ne teşekkür ediyorum.” dedi. “Bizleri çok seviyor” diyen gelin Emine Karakuş ise “Somali halkı çok iyi. Biz onlara bir adım gittiğimizde onlar bize beş adım geliyorlar.” diye konuştu.

Düğüne Kimse Yok Mu Kayseri Şube Müdürü Harun Çelik, Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül ve okulun diğer idarecileri de katıldı. Yeni evlenen çift, düğün sonrasında tekrar Somali’ye gidecek ve ülke çocuklarına eğitim vermeye devam edecekler.