Kimse Yok Mu Derneği'nin desteğiyle 4 yıl önce Türkiye’ye gelen Somalili Muhamed Abdulkadir Farah, Herkes O’nu Okuyor yarışmasında Çorum birincisi oldu. Umre ödülü kazanan Farah, dualarının kabul olduğunu söyledi.

Hz. Peygamber'in (SAV) hayatının öğrenmesini ve anlaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Herkes O’nu Okuyor yarışmasında bu yıl, Çorum’dan sürpriz bir birinci çıktı. İl genelinden yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı yarışmanın lise kategorisinde, Somalili Muhamed Abdulkadir Farah birinci oldu. 19 yaşındaki Farah, 4 yıl önce Kimse Yok Mu Derneği'nin desteğiyle Türkiye’ye gelen öğrencilerden. Derneğin yaptığı sınavda başarılı olan ve lise öğrenimine Çorum Özel Samanyolu Lisesi’nde devam eden Farah, Herkes O’nu Okuyor yarışmasına katıldı. Yeni öğrendiği Türkçesiyle “Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevî Duruş Sulh Peygamberi” kitabını 3 kez okuyan Farah, yarışmanın internet sınavında birinci oldu. Hayalini kurduğu umre ödülünü kazanan Farah, Çorum Eğitim Sevenler Derneği’nin düzenlediği ödül töreninde hediyesini eğitim gönüllüsü Abdullah Tahtalı’nın elinden aldı.
Ödül töreninde Necip Fazıl Kısakürek’in “Utansın” şiirini okuyan Farah, salondakilerden büyük alkış aldı.
17 kardeş olduklarını ve Kimse Yok mu Derneği’nin desteğiyle 2011 yılında Türkiye’ye geldiğini söyleyen Farah,

Herkes O’nu Okuyor yarışmasına okuldaki arkadaşları ile birlikte hazırlandığını, sınava girmeden önce namaz kılıp dua ettiğini anlatan Farah, "Allahım elimde başka bir şey yok, senin evine geleceğim param yok, ‘gel götüreyim’ diyen de yok. Allahım sen bana bir yol ver, senin evine bir davet olsun diye dua ettim. Yarışmada birinci oldum ve umre ödülü kazandım. Kutsal topraklara gitmek nasip olacak. Oraya gidince bütün Müslümanlara ve İslam alemine ve burada bulunmama vesile olan herkese dua edeceğim." dedi.

Hz. Peygamber’in hayatını bilmemize rağmen O’nun gibi yaşamadığımızı dile getiren Farah, şunları söyledi: “O’nu seviyorsak niye O’nun gibi yaşamıyoruz veya yaşamaya çalışmıyoruz. O’nun nasıl bir insan olduğunu, hedefini, gayesini anlamıyoruz. Allah yolundan ayırmasın, ben kendi adıma O’nun yolunda elimden geldiğini yapmaya çalışacağım. İnşallah bir gece Hz. Peygamberimiz’i rüyamda görürüm. En büyük hayalim bu.”
İki ay sonra okulundan mezun olmaya hazırlanan Farah, üniversite öğrenimini de Türkiye’de devam edeceğini belirterek, “İkinci evim Türkiye’ye ve tüm insanlığa faydalı olmak için çalışacağım. Benim elimden tutan abilerim ablalarım gibi ben de insanlığa hizmet etmek istiyorum.” diye konuştu.

Çorum Özel Samanyolu Lisesi Müdürü Yahya Ceylan ise Somali’den 4 yıl önce okullarına gelen Muhamed Abdulkadir Farah’ın Herkes O’nu Okuyor yarışmasında birinci olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Ceylan, “Somali’den gelen çocuklarımız 4 yıl önce Türkçe bilmiyordu. Şuan itibariyle çok rahat konuşuyorlar, dertlerini anlatıyorlar. Bu yıl üniversite sınavına da girecekler. İnşallah üniversite sınavında da muvaffak olacaklar. Üniversiteyi Türkiye’de okuduktan sonra Somali’ye bir Türkiye sevdalısı olarak gidip orada hizmet edecekler.” dedi.