Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’de 2015 yılının ilk 6 ayında 250’e yakın emekçinin trafik ve servis kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Çakırözer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu sabah Eskişehir’in Çifteler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 tarım işçisi için Allah’tan rahmet, 4’ü ağır 30 yaralı işçi için de acil şifa dileğinde bulundu.

“Her gün memleketimizin bir köşesinden kaza haberi alıyoruz.” diyen Çakırözer, "Sadece 2015 yılının ilk altı ayında 250’e yakın emekçi hayatını trafik ve servis kazalarında kaybetti." bilgisini paylaştı. CHP’nin, bir önceki dönemde tarım emekçilerinin sorunlarının araştırılması için harekete geçtiğini ve bu talebin sonucunda konunun araştırılması için TBMM’de bir komisyon kurulduğunu vurgulayan Çakırözer, ancak komisyon çalışmaları sonucunda tarım işçilerinin sorunlarını ve önerileri içeren raporun 24. dönemin sona ermesi ile genel seçimler sebebiyle rafa kaldırıldığını kaydetti.

6 Temmuz 2015 tarihinde Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde yaşanan trafik kazasında 15 tarım emekçisinin hayatını kaybetmesi sonucu, tarım işçilerinin sorunlarının CHP tarafından tekrar gündeme getirildiğini hatırlatan Çakırözer, şöyle devam etti: "CHP Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel, bu konunun TBMM gündemine alınması için Meclis genel görüşmesi açılmasını teklif etmişti. Meclis'imizin ve yeni kurulacak hükümetin bir an önce bu konuyu gündeme alması kararlılığı içindeyiz. Bu kazaların tekrar olmaması için tüm önlemlerin alınmasını gerekliliğinin altını çiziyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum.”